fbpx
ΡοδόπηΤελευταία Νέα

«Έναρξη 11 ου Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών»


Με τον πλέον δυναμικό τρόπο και μέσα σε κλίμα ανανέωσης, δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη του 11 ου Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών, με αφετηρία την έδρα του Δήμου, τις Σάπες.
Το παιδικό-εφηβικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών άνοιξε την αυλαία του φετινού Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, στο κατάμεστο από φίλους της παράδοσης και του πολιτισμού, υπαίθριο θέατρο Σαπών ‘’Δημήτριος Τσετινές’’. Σύλλογοι εντός και εκτός Δήμου έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και
σύμπραξης, μέσα από το οποίο αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο Πολιτισμός ενώνει χτίζοντας γέφυρες.
Εννιά διαφορετικοί σύλλογοι με τα παιδικά-εφηβικά χορευτικά τους γέμισαν το θερινό θέατρο των Σαπών, μεταδίδοντας τον παραδοσιακό παλμό σε κάθε παραβρισκόμενο.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου τόνισε τα εξής: «Το 11 ο Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών αποτελεί για όλους εμάς μια ευκαιρία να αναδείξουμε συλλογικά και με την υποστήριξη όλων την πολιτιστική δυναμική που διαθέτει ο Δήμος μας. Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να αποτυπώσουμε στην πράξη το όραμα μας, για έναν Δήμο ενωτικό, ο οποίος μέσα σε κλίμα ανανέωσης θα προβάλει δράσεις
μοναδικές που θα αποτελούν τον καθρέφτη της ταυτότητας του τόπου μας.

Κάθε οικισμός, από κάθε γωνιά του Δήμου θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του φετινού πολιτιστικού
ταξιδιού που έκανε την απαρχή του από τις Σάπες. Το εκτενές πλήθος των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν σήμερα εδώ αποτελεί μονάχα τον προάγγελο της δυναμικής που περιλαμβάνει το 11 ο Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών».

Σχετικά Άρθρα