ΓενικήΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Συνέντευξη του Ανδρέα Παναγόπουλου για τη Θράκη, 2ο σε σταυρούς υποψήφιο της Φωνής Λογικής.

Κύριε Παναγόπουλε, ειδάμε το βίντεο που αναρτήσατε στο προσωπικό σας λογαριασμό στο instagram σχετικά με το κόμμα ΚΙΕΦ και τα ποσοστά που πήρε.

1) Ποια είναι η δική σας εικόνα σχετικά με το αποτελέσμα στην Θράκη;

Δυστυχώς θα τολμήσω να πώ πως δεν εξεπλάγην, όπως φαντάζομαι και κανείς άλλος που γνωρίζει την κατάσταση στην περιοχή. Το χειρότερο ήταν πως ακόμη και με λιγότερες ψήφους από το 2019, το ΚΙΕΦ έλαβε μεγαλύτερα ποσοστά λόγω πολύ μεγάλης αποχής. Ο κίνδυνος και οι τακτικές της Τουρκίας είναι γνωστά. 

Όμως ένας νέος κίνδυνος, αυτός της αδιαφορίας των Ελλήνων, είναι αυτός που αν δεν διορθωθεί άμεσα, θα αποτελέσει Δούρειο Ίππο στην εσωτερική σταθερότητα της Θράκης.

2) Σας προβληματίζει στην Αθήνα, ότι η Τουρκιά αμφισβητεί ανοιχτά την συνθήκη της Λωζάνης, η οποία μιλά καθάρα για Μουσουλμανική μοιονότητα, και στηρίζει κόμμα στην Θράκη, ώστε να πετύχει τον στόχο της;

Η κατάσταση στη Θράκη και την Κομοτηνή, καθώς και στα χωριά της περιοχής, βρίσκεται ήδη εκτός κόκκινων γραμμών. Ενώ είναι κοινή γνώση, η πολιτεία όχι απλά κλείνει τα μάτια στο πρόβλημα, αλλά κάνει σαν να μην υπάρχουν καν αυτές οι περιοχές! Που μάλιστα αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της ασφάλειας και της παραγωγής της χώρας. Βλέπουμε μάλιστα ακόμη και έναν απο τους ισχυροτερους θεσμούς, τον Άρειο Πάγο, όχι απλά να μην παρεμβαίνει, αλλα να δίνει και άδεια σε ένα τέτοιο προπαγανδιστικό και ανοιχτά υποκινούμενο κόμμα. Ακολουθούμε την πεπατημένη της Βουλγαρίας, που αντίστοιχο τουρκικό κόμμα εξελεξε φέτος όχι έναν, αλλά δύο ευρωβουλευτές.

Η πολιτική βούληση Μητσοτάκη; Δεν ακούω, δεν μιλάω, δεν βλέπω. Μέχρι μια μέρα να χάσουμε όντως τα αφτιά, τη γλώσσα και τα μάτια μας. Απαράδεκτο.

Χωρίς πίεση για κυρώσεις στην Τουρκία και με μόνιμη τακτική κατευνασμού που ακολουθούν οι δειλές μας κυβερνήσεις, είναι σαν να συμμετέχουμε στο σχέδιο της Τουρκίας. Ας αποφασίσουμε τί είναι η Ελλάδα; Χώρα, ή χώρος;

3) Τι πρέπει να γίνει ώστε να περιοριστεί η Τουρκική προπαγάνδα στην Θράκη, κι αν υπάρχει σχέδιο της Φωνής Λογικής για την περιοχή;

Η Θράκη χρειάζεται άμεσα μία δυνατή αποκλειστική πολιτική. Ένα “ηλεκτροσόκ” στην περιοχή, με ειδικό φορολογικό συντελεστή, προγράμματα οικογενειακής φοροελάφρυνσης, προσέλκυση επενδύσεων και χαμηλότοκων δανείων για ίδρυση εργοστασίων και επιχειρήσεων και μία σειρά οικονομικών μέτρων με ένα και μόνο σκοπό: Την αύξηση του τοπικού πληθυσμού και την επαναφορά όσων έχουν φύγει τις τελευταίες δεκαετίες προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και την μετακίνηση τρίτων απο εκεί, μέσω αποκέντρωσης. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που αφορά όχι μόνο τη Θράκη, αλλά γενικότερα την επικράτεια. 

Η επαρχία γερνάει και αργοπεθαίνει, ενώ ταυτόχρονα τα αστικά κέντρα καταστρέφονται απο τον υπερπληθυσμό. 

Στη Φωνή Λογικής πιστεύουμε πως η αύξηση του γηγενούς πληθυσμού θα επαναφέρει τις ισορροπίες και θα καταστήσει το τουρκικό σχέδιο τουρκοποίησης της ευρύτερης περιοχής πλήρως μη πραγματοποιήσιμο για την Τουρκία. Μαζί με ενίσχυση των τοπικών αρχών και των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη της διακίνησης παράνομων τουρκικών κονδυλίων, θα δούμε μπροστά στα μάτια μας τη Θράκη και την ευρύτερη περιοχή να ανθίζει, και ταυτόχρονα την ίδια εικόνα και στην οικονομία όλης της επικράτειας.

4) Τι πρέπει να γίνει ώστε να μειωθεί η αποχή στις εκλογές, ειδκά στην νευραλγική Θράκη μας;

Η καταπολέμηση της αποχής είναι ένα στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε, αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε τη χώρα. Τα αίτια είναι γνωστά: Απαξίωση του πολιτικού συστήματος και έλλειψη εμπιστοσύνης. Και γι αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να χρεώσω τους πολίτες, αλλα το σύστημα.

Εγώ, τα υπόλοιπα στελέχη, καθώς και η πρόεδρος της Φωνής Λογικής, που δεν προερχόμαστε από τζάκια ή πολιτικές οικογένειες, αλλα απο την αληθινή ζωή, βλέπουμε την εικόνα καθαρά. Σε αντίθεση με τους γνωστούς “επαγγελματίες πολιτικούς” που κυριολεκτικά δεν έχουν εικόνα της πραγματικότητας. Δεν γνωρίζουν τον κοσμο και τα προβλήματά του. Αυτή μας η ιδιότητα θα κάνει τη διαφορά. Η κατανόηση.

Πέραν απο την εθνική συνείδηση που πρέπει πάσει θυσία να ενισχυθεί μέσω της εκπαίδευσης, που αποτελεί σχέδιο μακροχρόνιο, μπορούμε άμεσα να φέρουμε την ίδια την εκλογική διαδικασία στο σήμερα. Στον νέο. Δίνοντάς του για παράδειγμα τη δυνατότητα ψήφου μέσω κινητού, ηλεκτρονικά. Η τεχνολογία υπάρχει, όπως και υπάρχει και η γνώση, οι μοναδικοί κωδικοί taxis, η σύνδεση υπηρεσιών κλπ. 

Ακόμη κι αν οι νέοι βρίσκονται σε εργασία σεζόν, ή στην καφετέρια, αν έχουν την ευκολία, θα ψηφίσουν!

Το ερώτημα “θέλει η πολιτεία όντως τους νέους να ψηφίζουν, ή τους παροτρύνει επίτηδες να απέχουν;”, το αφήνω προς απάντηση στους αξιότιμους αναγνώστες σας..

Σχετικά Άρθρα