ΑτζένταΤελευταία Νέα

Θεατρική παράσταση από τον ΣΦΞ: “Και δεν έμεινε κανένας”

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης “Η Γέφυρα”, ανεβάζει την δική της διασκευή βασισμένη στην πιο δημοφιλή ιστορία μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι εν ονόματι “Και δεν έμεινε κανένας”. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Καραθεοδωρή, στην Πανεπιστημιούπολη στα Κιμμέρια.
Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι στις 8.30 μ.μ. και η είσοδος ελεύθερη.


Μια μεγάλη προσπάθεια μηνών με γνώμονα αποκλειστικά την αγάπη των φοιτητών για το θέατρο ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Ευχή όλων των μελών της θεατρικής ομάδας της Γέφυρας είναι να κοινωνήσουν την δουλειά τους και το πάθος τους  και να προσφέρουν σε όλους τους θεατές ένα αποτέλεσμα ικανό να τους κινήσει και να τους προβληματίσει.

Σύνοψη:

“Άνθρωποι, μαλωμένοι με την ευθύνη”.

Μια πρόσκληση μοιράζεται σε δέκα ανθρώπους. Ο κύριος και η κυρία Νώστος ετοιμάζουν ένα δείπνο για δέκα καλεσμένους οι οποίοι κατά την άφιξή τους αντί για τους οικοδεσπότες βρίσκονται ενώπιον ενός κατηγορητηρίου για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει, και ενός ποιήματος που περιγράφει τον θάνατο δέκα “μικρών” ανθρώπων. 

Τι είναι πιο βαρυ στο ζυγό του δικαίου; Η ειλικρίνεια ή ο εγωισμός; 

Αυτό είναι το ερώτημα που ο καθένας τους καλείται να απαντήσει για τον εαυτό του, αναζητώντας τη λύτρωση σε αυτό το παιχνίδι του αυτόκλητου τιμωρού τους.

Συντελεστές Παράστασης:

Σκηνοθεσία: Δεδεμάδης Δημήτρης

Μουσική Επιμέλεια: Αναστάσης Αγακίδης

Δημιουργικό: Ελένη Σιπέτα, Χουρουζίδου Μαρία

Διασκευή Σεναρίου: Δημήτρης Δεδεμάδης

Παίζουν:

Αβραμίδης Φώτης, Βαγγέλη Πηνελόπη-Άννα, Γιαλαμής Νότης, Γκούδλη Νίνα, Δοβρίδης Τόλης, Ιωακειμίδης Μιχάλης, Κασιτερόπουλος Γρηγόρης, Κατσούφη Ιωάννα, Κιλτσίκη Χαρά, Κοντογεωργίου Τριαντάφυλλος-Κωνσταντίνος, Κοφινάκη Μαρία, Νικολακοπούλου Διονυσία, Παπαδημητρίου Αριστείδης, Σένδρος Αθανάσιος, Σιπέτα Ελένη, Ταχτατζής Τάσος, Χουρουζίδου Μαρία

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Νίκο Θωμά και Δημήτρη Γιουζέπα για την παραχώρηση φωτιστικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της παράστασης.

Σχετικά Άρθρα