ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Διεθνή Θερινά Σχολεία στην Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Το Τμήμα Χημείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύει στην Καβάλα συνδιοργανώνει δύο Διεθνή Θερινά Σχολεία με Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της Γαλλίας, και συγκεκριμένα:
Με το  Ερευνητικό Κέντρο INES (National Institute of Solar Energy – Γαλλία) και το JUNIA – HEI (Πανεπιστήμιο της Lille), συνδιοργανώνεται για 7 η χρονιά το Διεθνές Θερινό Σχολείο με τίτλο “International Summer School on photovoltaic Systems and Emerging technologies” (From mainstream silicon to disruptive organics/perovskites technologies), από 26 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2024, στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας. 
Το αντικείμενο του Θερινού Σχολείου είναι η εξέλιξη των φωτοβολταϊκών κυψελών και συστημάτων.
 
Με το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Γαλλία), συνδιοργανώνεται το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα “Bio-Ιnspired Molecules and Materials for Medicinal Applications and Sustainability”, από 1 έως 10 Ιουλίου 2024, επίσης στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας.
Το αντικείμενό του, μεταξύ άλλων, αφορά την ανάπτυξη εφαρμογών των νανοϋλικών στον ιατρικό τομέα, τις εφαρμογές νανοσυνθέσεων στο περιβάλλον (π.χ. φιλτράρισμα νερού), την εφαρμογή πολυμερών στην αειφόρο ανάπτυξη και την κοινωνία. Η αποδοχή είναι πανευρωπαϊκή καθώς και στα δύο Θερινά Σχολεία δήλωσαν συμμετοχή πλήθος ερευνητών, διδασκόντων και φοιτητών από Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία και Λιθουανία. Επιστημονική Υπεύθυνη είναι η Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας του ΔΠΘ κα Ελένη
Αποστολίδου. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στις παρακάτω ιστοσελίδες:
http://summerschool.chem.ihu.gr/
http://bio3ms.chem.ihu.gr/

Από την Πρυτανεία
Κομοτηνή 14.06.2024

Σχετικά Άρθρα