fbpx
Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Συνεστίαση για τα 50 Χρόνια του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ξάνθης (φωτογραφίες)

ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ Σ.Ο.Ξ.

Το βράδυ της δευτέρας 10 Ιουνίου ο Σ.Ο.Ξ. γιόρτασε τα γενέθλια του στην ταβέρνα ΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ. Μαζί με τα σημερινά μέλη του Ομίλου παρευρέθηκαν και παλιά μέλη και ιδρυτικά, που πριν από 50 χρόνια εμπνεόμενα από την ιδέα του Σοροπτιμισμού, ίδρυσαν τον Όμιλο της Ξάνθης.
Το έργο του Σ.Ο.Ξ. κατά την διαδρομή αυτή των πενήντα χρόνων του παρουσίασε πλούσιο έργο στην τοπική κοινωνία και προσφέρει ακόμα και σήμερα. Ήταν μεγάλη χαρά των παλιών και σημερινών μελών που
συναντήθηκαν μετά από αρκετά χρόνια και χάρηκαν ιδιαίτερα για την εισδοχή στον όμιλο ενός ακόμη μέλους της νεαρής Κατερίνας Ζάρα που έλαβε το σήμα του Σοροπτιμισμού.
Ο Όμιλος απένειμε τιμητική πλακέτα στην πρώτη Πρόεδρό του και ιδρυτικό μέλος αυτού (1973) στην δικηγόρο Σοφία Τσομπάνογλου. Επίσης βράβευσε ένα σημερινό του μέλος την Μαρία Γκράτζιου που άοκνα εργάζεται με αφοσίωση και αγάπη υπηρετώντας την Σοροπτιμιστική ιδέα όχι μόνο στον Όμιλό της αλλά και στην
Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Πλην των άλλων δραστηριοτήτων σήμερα ο Σοροπτιμισμός ασχολείται ενεργά με τα θέματα της βίας κατά των γυναικών καθότι το κύριο έργο της Σοροπτιμιστικής ιδέας είναι η θέση της γυναίκας στην σημερινή κοινωνία, η προώθηση της και η προστασία της από την εκμετάλλευση.
Έκλεισε η συνάντηση με πολλές ευχές για το καλοκαίρι, με την υπόσχεση να επαναληφτεί σύντομα στο μέλλον.
Καλό καλοκαίρι
Η πρόεδρος
Ξένια Κοτσανίδου

Σχετικά Άρθρα