fbpx
ΚόμματαΤελευταία Νέα

Ερώτηση από την Λαϊκή Συσπείρωση για το 1ο ειδικό ς δημοτικό σχολείο Ξάνθης

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου

            κ. Περιφερειάρχη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: επικεφαλής Παρατάξεων ΠΣ

ΘΕΜΑ: ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΚΕΣΥ) ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της μεταστέγασης του ΚΕΣΥ Ξάνθης και της ασφαλούς και αξιοπρεπούς λειτουργίας του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, αφού το θέσαμε στην προηγούμενη διοίκηση τέσσερις επανειλημμένες φορές (Δεκέμβρης 2020, Σεπτέμβρης 2021, Ιούνης 2022, Μάρτης 2023), χωρίς να λάβουμε ουσιαστικές απαντήσεις, αλλά και χωρίς η νέα διοίκηση, εδώ και πέντε μήνες από την ανάληψή της,να έχει ανακοινώσει ή προχωρήσει σε κάποια ενέργεια.

Όπως είχαμε θέσει σε αντίστοιχες παρεμβάσεις: «Το ΚΕΣΥ Ξάνθης στεγάζεται στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ σε αίθουσες που έχουν παραχωρηθεί από την σχολική επιτροπή του Δήμου Ξάνθης στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Η αδυναμία εξεύρεσης μέχρι τώρα κατάλληλου κτηρίου για τη μεταστέγαση του ΚΕΣΥ Ξάνθης έχει ως αποτέλεσμα τη λειτουργία του 1ουΕιδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης σε απαράδεκτες συνθήκες, σε αίθουσες ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων, ακόμα και σε διαδρόμους».

Στο 2024 είναιαπαράδεκτο το γεγονός της στέγασης ενός ειδικού σχολείου σε τέτοιες συνθήκες, αφού αυξάνονται οι κίνδυνοι (ασφάλεια, υγιεινή, προσβασιμότητα κλπ) για τους μαθητές και για το προσωπικό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό, βοηθητικό, του σχολείου.

Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:


– Σε ποια φάση βρίσκεται η μεταστέγαση του ΚΕΣΥ Ξάνθης σε κατάλληλο χώρο για τη λειτουργία του, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια κι αξιοπρεπείς όρους το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024 -25;

7/6/2024

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Κλάδης Διονύσης

Σχετικά Άρθρα