fbpx
ΚόμματαΤελευταία Νέα

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στο Εράσμιο

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, στο Εράσμιο Ξάνθης, διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ξάνθης, η θεματική εκδήλωση «Εξελίξεις στον Αγροτικό Τομέα – ΝΕΑ ΚΑΠ», με κεντρικούς ομιλητές τον  κ. Πεταλωτή Γιώργο, Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Γραμματέα Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, και τον κ. Τιμοσίδη Γρηγόρη, Μέλος Γραμματείας του  Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αρχικά ο κ. Τιμοσίδης αναφέρθηκε στο ότι το 2023 ως πρώτο έτος εφαρμογής της νέας ΚΑΠ που σχεδίασε εξ’ ολοκλήρου η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αποτέλεσε τη χειρότερη χρονιά πληρωμών για τον αγροτικό κόσμο από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στη χώρα μας. Οι «πετσοκομμένες» πληρωμές της Μεγάλης Εβδομάδας ήρθαν να επιβεβαιώσουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την ανικανότητα της κυβέρνησης να διανείμει δίκαια και με διαφάνεια τις ενισχύσεις που δικαιούνται οι Έλληνες αγρότες. Τα λάθη και οι αδικίες είναι ατελείωτα. Η  ενημέρωση σχετικά με τα στοιχεία των πληρωμών ήταν μηδαμινή. Οι αγρότες αποτέλεσαν τους μεγάλους χαμένους της κυβερνητικής κακοδιαχείρισης, καθώς εισέπραξαν πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που δικαιούνται και βλέπουν καθημερινά τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται. 

Στη συνέχεια ο κ. Τιμοσίδης αναφέρθηκε στον οργανισμό ΕΛΓΟ – Δήμητρα. Η δημόσια επιστολή παραίτησης του Προέδρου με την οποία καταγγέλλει όχι μόνο τη δυσλειτουργία του Οργανισμού, αλλά και πολιτικές παρεμβάσεις για απευθείας αναθέσεις (οι οποίες δεν κάλυπταν έκτακτες ανάγκες, όπως αναφέρει), αλλά αποτελούσαν προφάσεις για αναθέσεις σε τρίτα πρόσωπα εκτός του Οργανισμού, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. 

    Τέλος, ο κ. Τιμοσίδης τόνισε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα:

Έλεγχο του κόστους παραγωγής και κυρίως των αγροτικών εφοδίων (λιπασμάτων, ζωοτροφών, φυτοφαρμάκων και κτηνιατρικών εφοδίων).   

Έλεγχο του κόστους καυσίμων με κατάργηση του Ειδικό Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.  

Υποστήριξη της εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων μεταξύ των αγροτών , με προτεραιότητα τους οργανισμούς άρδευσης, τις ομάδες παραγωγών, τα νησιά μας και τις απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές.

Την Προστασία των Ελληνικών Προϊόντων

Άμεση πρόσληψη προσωπικού ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι στα σύνορά μας.

Ενεργοποίηση του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ 2.0 για την ψηφιακή καταγραφή και τον έλεγχο διακίνησης του γάλακτος και επέκτασης του και σε άλλα προϊόντα.

Για τον ΕΛΓΑ, η διασφάλιση του χαρακτήρα του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής.

Την αναθεώρηση του Κανονισμού λειτουργίας του οργανισμού ώστε να αποζημιώνει και τις περιπτώσεις που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

Την ενίσχυση με επιστημονικό προσωπικό για την άμεση καταγραφή των καταστροφών και  την αποζημίωση των παραγωγών  

Τη ενίσχυση με έργα και παρεμβάσεις  πρόληψης των επιπτώσεων που προκαλούν οι φυσικές καταστροφές .  

Την ασφαλιστική κάλυψη και της αλιευτικής παραγωγής!!!

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Τιμοσίδης ανέφερε διαχρονικά πως, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές του, το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που προστάτευε του αγρότες. Για τον λόγο αυτό, σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές, για την προστασία του αγροτικού τομέα θα πρέπει να στηριχθεί το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, καθώς θα λειτουργεί ως θεματοφύλακας της αγροτικής ανάπτυξης. 

Από πλευράς του, ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία, όχι μόνο συνολικά για την ευρωπαϊκή, αλλά και  ειδικότερα για την ελληνική πραγματικότητα, να ενισχυθούν οι σοσιαλιστικές και προοδευτικές δυνάμεις στο ευρωκοινοβούλιο. Αυτές που στη χώρα μας εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με σοβαρότητα, δυναμισμό, με προτάσεις για όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Οι δεξιές, νεοφιλελεύθερες δυνάμεις που υπερτερούν στην Ευρώπη εδώ και χρόνια, που την απομακρύνουν σταθερά από τις αρχές και τις αξίες της, αυτές της αλληλεγγύης, της λογοδοσίας, της ισόρροπης ανάπτυξης για όλους και που στρίβουν το τιμόνι της σε ακροδεξιές κατευθύνσεις, πρέπει να ηττηθούν. Όπως και στη χώρα μας, ο γνήσιος εκπρόσωπος τους, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, που επιστρατεύουν ξανά ψευτοδιλήμματα όπως η σταθερότητα, για να κρύψουν την πρωτοφανή ακρίβεια, την αδιαφάνεια, την υποχώρηση της Δημοκρατίας σε όλους τους τομείς. 

Με ένα ευρωψηφοδέλτιο – εγγύηση της πιο αξιοπρεπούς εκπροσώπησης της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πρέπει να είναι το δεύτερο κόμμα, βάζοντας τα θεμέλια για την αναγκαία κυβερνητική αλλαγή.

Σχετικά Άρθρα