fbpx
ΚόμματαΤελευταία Νέα

Παλεύει και το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης να βρει την παλιά του δύναμη… αλλά δεν το ακολουθεί το κόσμος…

Το Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, στην Ξάνθη, διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ξάνθης η θεματική εκδήλωση «Κρίσιμα Ζητήματα Οικονομίας», με κεντρικούς ομιλητές τη Βουλευτή Βορείου Τομέα του ΠΑΣΟΚ, κα Αποστολάκη Μιλένα, και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Χριστίνα Αλίρη, Κρυσταλλία Αρμενάκη, Γρηγόρη Ζαρωτιάδη & Κατερίνα Πλέσια- Ευσταθοπούλου Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και η κα Αγάθη-Ρόζα Βρεττού.

      Στην εκδήλωση η κα. Μιλένα Αποστολάκη εξέφρασε τη συγκίνηση και τη χαρά της για την παρουσία της στην Ξάνθη, καθώς συνδέεται με στενούς δεσμούς φιλίας με τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Στην ομιλία της τόνισε ότι αποτελεί ζήτημα «ύψίστης σημασίας» ποια πλειοψηφία θα χειριστεί τα κρίσιμα σημεία μετάβασης και ποιος θα τα επωμιστεί την επόμενη μέρα των εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά ήταν και θα είναι υπέρμαχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι εκλογές θα σηματοδοτήσουν ένα νέο αξιόπιστο και ισχυρό πολιτικό ανάχωμα που θα δώσει την προοπτική απέναντι στη μονοτονία. Κάλεσε τα τοπικά στελέχη να δώσουν τον αγώνα τους και να κάνουν το ΠΑΣΟΚ ισχυρό και πρωταγωνιστή για τους πολίτες της χώρας και τις επόμενες γενιές της Ελλάδας.

    Η υποψήφια ευρωβουλευτής, κα Αλίρη, εξέφρασε την ανησυχία της για τους χαμηλούς κοινωνικο-οικονομικούς δείκτες που εμφανίζει η περιφέρεια μας. Τα κύρια οικονομικά στοιχεία που αφορούν τους Έλληνες αποτελούν η χαμηλή αγοραστική τους δύναμη, η ακρίβεια, η κερδοφορία συγκεκριμένων κλάδων/εταιρειών και οι τρομακτικοί φόροι. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση δεν συζητά τη μείωση του ΦΠΑ (ούτε έστω στα βασικά αγαθά). 

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, κος Ζαρωτιάδης, τόνισε ότι η καρδιά του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος χτυπά δυνατά στην ελληνική περιφέρεια. Στη Θράκη, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλαδα, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο και τα νησιά. Χτύπα στην Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη, όπου τολμηρά και τεκμηριωμένα, ριζοσπαστικά και ρεαλιστικά το ΠΑΣΟΚ έδειξε τι σημαίνει κοινωνικά δίκαιη οικονομική πολιτική και τι περιβαλλοντικά βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση. 

Το Κίνημα είναι πάλι εδώ, μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, με μια ανανεωμένη σοσιαλιστική και δημοκρατική ταυτότητα. Η κα. Κρυσταλλία Αρμενάκη στην τοποθέτησή της σημείωσε πως η ανάγκη μείωσης των τιμών βασικών ειδών διατροφής είναι κατεπείγουσα, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών, που ανήκουν στη μεσαία οικονομική τάξη, πολλώ δε μάλλον οι οικονομικά ασθενέστεροι, αδυνατούν να προμηθευτούν βασικά τρόφιμα, αφού το μηνιαίο τους εισόδημα δεν επαρκεί ώστε να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης. Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει το 2ο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρώπη, όπως απεδείχθη το 2/2024, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα «έτρεχαν» με 6,7%, αγγίζοντας, ενδεικτικά, το 63,4% στο ελαιόλαδο και το 12,3% στα φρούτα. Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι ο πληθωρισμός αποτελεί εισαγόμενο «φαινόμενο» αποδεικνύεται ανεδαφικός, καθώς αποτελεί πολιτική επιλογή της η αδιαφορία για την ανωτέρω μείωση τιμών και για την πάταξη της διαπιστωμένης, εμπορικής αισχροκέρδειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης τιμών εκροών στη γεωργία & κτηνοτροφία αυξήθηκε τον 3/2024 με ετήσιο ρυθμό 18,2%, έναντι αύξησης 20,2% τον Φεβρουάριο και 31,6% τον Αύγουστο του 2023, όταν κορυφώθηκαν οι ανατιμήσεις.

 Τέλος, η υποψήφια ευρωβουλευτής Αικατερίνη Πλέσια – Ευσταθοπούλου ανέλυσε το διακύβευμα για τις εκλογές της σημερινής συγκυρίας, τόσο για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας όσο και για την εσωτερική κατάσταση. Έθεσε τα διλήμματα που πρέπει να απαντηθούν για την ανάπτυξη της χώρας, η οποία αφορά στο σύνολο της κοινωνίας, ώστε τα οφέλη να έχουν κοινωνικό πρόσημο. Τέλος, διατύπωσε τις ανάγκες και προτεραιότητες για την νέα γενιά, ώστε η Ελλάδα να καταστεί πόλος έλξης των νέων και των απόδημων.

Σχετικά Άρθρα