Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Μαζί για το Περιβάλλον: Ο Δήμος Ξάνθης και οι νεοι ενώνουν τις δυνάμεις τους στο «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης»!

Ο Δήμος Ξάνθης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., διοργανώνει την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 την εκπαιδευτική- ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», στο χώρο του “Θεματικού Πάρκου” Λιμνίο, από τις 09.00 έως τις 13.00.
Περισσότεροι από 400 μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα Δημοτικά σχολεία του Νομού Ξάνθης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια διαδραστική εμπειρία που θα τους παρέχει βιωματική γνώση για την αξία και την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης. Οι μικροί μας φίλοι, μέσα από το παιχνίδι θα ενημερωθούν για
τα υλικά που ανακυκλώνονται, αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ενθαρρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια, για την προστασία της φύσης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας.
Η εκπαίδευση των νέων είναι κρίσιμη για την αποτελεσματική προώθηση ενεργειών που συμβάλλουν στην διαφύλαξη του περιβάλλοντος, καθώς προάγει τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων και τη διατήρηση πόρων. Μέσα από τη συμμετοχή και την ενεργό δράση, όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας πιο
βιώσιμης και καθαρής κοινωνίας. Ας επενδύσουμε στο μέλλον του πλανήτη μας, καλλιεργώντας συνειδητές και υπεύθυνες γενιές, που θα φροντίζουν το περιβάλλον και θα προωθούν πρακτικές που διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής όλων μας.

Σχετικά Άρθρα