ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Πίστη Κρυσταλλίδου – Η δημοκρατία των παρόντων

Ένας από τους βασικούς προβληματισμούς των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου συνεχίζει να είναι η συμμετοχή των πολιτών.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κάθε του ομιλία, σε κάθε του τοποθέτηση, θέτει ως βασική προτεραιότητα το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής, θεωρώντας πως οι πολίτες κρατούν στα χέρια τους τις μεγάλες αποφάσεις της χώρας και της εκπροσώπησής της στην Ευρώπη.

Μιας Ευρώπης εντελώς διαφορετικής από το 2019, μιας Ευρώπης με μεγάλες προκλήσεις, κρίσεις, εμπειρίες(π.χ. διαχείριση πανδημίας) και εμβληματικών επιλογών για το επόμενο διάστημα.

Σε όλα τα παραπάνω η Ελλάδα οφείλει να έχει τη δική της φωνή, η οποία θα είναι συγκροτημένη, ισχυρή, πρωταγωνιστική και θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της χώρας εντός του πλαισίου της Ε.Ε., χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες οι οποίες οδηγούν στην περικοπή κονδυλίων για κρίσιμους τομείς όπως ο πρωτογενής τομέας, η εκπαίδευση, η υγεία και οι υποδομές.

Οι συσχετισμοί στην Ε.Ε. θα κριθούν από το κατά πόσο οι πολίτες θα αποφασίσουν μαζικά να στείλουν το μήνυμα για την Ευρώπη της δημοκρατίας, της προόδου, της αλληλεγγύης και της εξέλιξης.

Η συμμετοχή των πολιτών είναι η απάντηση σε όσους σκέφτονται ή κλείνουν το μάτι στον ευρωσκεπτικισμό, τη διάλυση της Ευρώπης και την επικράτηση λαϊκίστικων φωνών στο Ευρωκοινοβούλιο, οι οποίες κραυγάζουν και δεν έχουν λύση σε κανένα πρόβλημα.

Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα των παρόντων και για να μην παραδώσουμε την Ευρώπη της Δημοκρατίας σε όσους θεωρούν ότι διαμαρτύρονται με τις επιλογές τους, οφείλουμε στις 9 Ιουνίου να ψηφίσουμε αρχικώς «συμμετοχή».

Βιογραφικό

Η Πίστη Κρυσταλλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα και από το 2016 κατοικεί στον Πειραιά.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας .
Έχει σπουδάσει επίσης «Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας» στο  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττική

Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Εορδαίας και ήταν πρόεδρος στο ΝΠΔΔ του Δήμου με αρμοδιότητες την κοινωνική πολιτική και τον πολιτισμό.
Ήταν ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Πτολεμαΐδας
Διετέλεσε  μελος της επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ και της επιτροπής ισότητας των φύλων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δραστηριοποιείται πολιτικά από τα μαθητικά της χρόνια πάντα μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Μια μακρά διαδρομή που ξεκίνησε από τη ΜΑΚΙ, συνεχίστηκε στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ. Το 2018 εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και από το 2019 έως σήμερα είναι Γραμματέας Εθελοντισμού του κόμματος.

Είναι πρόεδρος στην ΑΜΚΕ «WinCancer»

Σχετικά Άρθρα