ΠολιτισμόςΡοδόπηΤελευταία Νέα

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024 (το πρόγραμμα)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού οργανώνει και φέτος την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».

Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχει στον φετινό εορτασμό με τις παρακάτω δράσεις για το ευρύ κοινό:
 Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί δράση στο Παπίκιο όρος. Το πολιτιστικό περιβάλλον είναι άρρηκτα δεμένο με το φυσικό, και προκειμένου να εμπεδωθεί αυτή η σχέση, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την περιφέρειά μας, επιχειρούμε μια κοινή δράση με τη Διεύθυνση Δασών, τον Δήμο Ιάσμου, τον Ορειβατικό Σύλλογο Κομοτηνής και την Οικολογική Oμάδα Ροδόπης. Θα γνωρίσουμε το συγκρότημα της βυζαντινής μονής Ληνού και θα διαπιστώσουμε την αναγέννηση του δάσους.
Σημείο συνάντησης: Πάνω πλατεία οικισμού Σώστη
Ώρα συγκέντρωσης: 09:30πμ
Η δράση απευθύνεται σε ενήλικες και σε οικογένειες με παιδιά.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη. Η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους νερό, καπέλα και να φοράνε αθλητικά παπούτσια.
Τηλ. επικοινωνίας: 2531350630, 6932208114
Υπεύθυνη δράσης: Σοφία Ακριβοπούλου
 Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί στον παραδοσιακό οικισμό της Μαρώνειας μια διαδραστική παρουσίαση, μέσα από την οποία θα ξαναζωντανέψουν η ιστορία του τόπου και τα μνημεία του χωριού! Παράλληλα, με αφορμή την κεντρική «Κάτω βρύση» και τις πολλές ιστορικές κρήνες του χωριού θα μιλήσουμε για την ζωτική σημασία του νερού στην επιβίωση των ανθρώπων και ενός οικισμού διαχρονικά. Η δράση θα ολοκληρωθεί με παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού από το ΚΠΕ Μαρώνειας, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα τοπόσημα που συνθέτουν το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Μαρώνειας. Σημείο συνάντησης: Κεντρική πλατεία του χωριού
Ώρα συγκέντρωσης: 10.45πμ
Η δράση απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά σχολικής ηλικίας.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη. Η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους νερό, καπέλα και να φοράνε αθλητικά παπούτσια.
Τηλ. επικοινωνίας: 2531350630, 6942264769
Υπεύθυνη δράσης: Άννα Αδαμαντίδου

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2019 logo

Σχετικά Άρθρα