fbpx
Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Χ. Σταϊκούρας από Ξάνθη: Σημαντικό έργο που εκτελεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή (φωτογραφίες+video)

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σταϊκούρας βρέθηκε στην Ξάνθη και είχε επαφές με Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο, επαγγελματίες και πολίτες ενώ το μεσημέρι πραγματοποίησε  συνάντηση – σύσκεψη με τοπικά  αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής της ΠΕ Ξάνθης  στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης Οικεία Μάνου Χατζιδάκι όπου και ξεναγήθηκε από την Ειδική Σύμβουλο της Περιφέρειας ΑΜΘ  Μαρίνα Παυλίδου. Αμέσως μετά στις 13:30 παραχώρησε  συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της περιοχής.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε σημαντικές παρεμβάσεις στην Π.Ε. Ξάνθης . Όπως σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε «…Ο λόγος της παρουσίας μου στην Ξάνθη είναι διττός . Έχει να κάνει με το διακύβευμα των ευρωεκλογών αλλά έχει να κάνει και με το σημαντικό έργο που εκτελεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή. Και φυσικά με την ανάγκη  που έχουμε ως πολιτική  ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να ακούσουμε προβλήματα αλλά να λογοδοτήσουμε και στην κοινωνία για συγκεκριμένα έργα και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα…»  

Όπως σημείωσε το πιο σημαντικό έργο είναι το τμήμα του διασυνοριακού άξονα Ελλάδας Βουλγαρίας επί ελληνικού εδάφους από την Ξάνθη μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, 50χλμ που συνδέει την Εγνατία οδό με τα σύνορα. Αμέσως μετά αναφέρθηκε στο δεύτερο έργο που αφορά στις παρεμβάσεις στο Μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήρια της Ξάνθης. Το έργο υλοποιεί φορέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΚΤ.ΥΠ)   και είναι προϋπολογισμού 500.000€ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.   

Ανέγερση κτιρίου Μουσικού Σχολείου και κτιρίου  εργαστηρίων ΕΕΕΕΚ Γενισέας Ξάνθης – “…Εκτιμώ πως είναι σημαντικά και εμβληματικά έργα για την περιοχή – Γίνεται εξαιρετική δουλειά στην περιοχή σας στη μουσική εκπαίδευση και πολύ καλές εκδηλώσεις..”

Ο κ. Σταικούρας αναφέρθηκε επίσης  στην ολοκλήρωση των μελετών ανέγερσης του κτιρίου του Μουσικού Σχολείου και του κτιρίου  εργαστηρίων ΕΕΕΕΚ Γενισέας Ξάνθης . Όπως εξήγησε εκκρεμεί η εύρεση χρηματοδότης από την Περιφέρεια ΑΜΘ  για να ολοκληρωθούν τα έργα.

Τέλος αναφέρθηκε στα ευρύτερα σιδηροδρομικά έργα- συνδέσεις για εμπορεύματα και πολίτες αλλά και για την ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής  και ενημέρωσε για τις κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί.

Σχετικά Άρθρα