Τελευταία Νέα

Η Μ. Παρασκευή στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου στον Εχίνο Ξάνθης

Τις απογευματινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής, 3 Μαΐου 2024,τελέστηκε, η Ιερά Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, για τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων ,των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και για τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας στον Εχίνο.

Μέσα με μια κατανυκτική ατμόσφαιρα και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τη συνεχή δυνατή βροχόπτωση, την Ιερά Ακολουθία παρακολούθησαν περί τα 35 άτομα που προσήλθαν από την Ξάνθη, με ένα μισθωμένο λεωφορείο και ΙΧ οχήματα.

Μεταξύ τους ο Υποδιοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Εχίνου, ο Διοικητής και άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου, ο Πρόεδρος και μέλη του Παραρτήματος Ξάνθης της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων και της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης.

Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες εμπόδισαν την περιφορά του Επιταφίου, στην συνηθισμένη διαδρομή προς το Κέντρο Υγείας Εχίνου και η περιφορά περιορίστηκε για πρώτη φορά εντός του περιβόλου του Ιερού Ναού μέσα όμως σε κλίμα γενικής κατάνυξης.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους πιστούς αψήφησαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και  προσήλθαν, καθώς και την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για την οικονομική κάλυψη των εξόδων στολισμού του Επιταφίου και μίσθωσης του λεωφορείου για τη μεταφορά των πιστών από την Ξάνθη.

ΕΑΑΣ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα