fbpx
ΡοδόπηΤελευταία Νέα

Θέλουν να διαλύσουν και το Κάμπινγκ Φαναρίου: «Έξωση» της ΕΤΑΔ στους κατασκηνωτές μέσα στο Πάσχα!!!

Τους δίνει διορία μέχρι 10 Μαΐου να απομακρύνουν τροχόσπιτα και κατασκευές, αδιαφορώντας τόσο για τους παραθεριστές δεκαετιών όσο για την περίοδο των εορτών.

Δ. Πολιτειάδης, πρόεδρος κατασκηνωτών: «Έχουν περάσει 15 ολόκληροι μήνες, αλλά ακόμη δεν έχει υπογράψει ο ανάδοχος. Κι όταν ρωτάμε τι συμβαίνει, όχι μόνο δεν μας απαντούν, αλλά δεν θέλουν να μιλήσουν μαζί μας, όπως έχουν υποχρέωση».

Σύμφωνα με τον «Χρόνο» απίστευτα πράγματα συμβαίνουν και φέτος στο κάμπινγκ Φαναρίου με ευθύνη της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η οποία καλεί άρον-άρον, την τελευταία στιγμή, τους κατασκηνωτές, πολλοί εκ των οποίων είναι παραθεριστές εδώ και δεκαετίες, να απομακρύνουν τροχόσπιτα και κατασκευές μέχρι 10 Μαΐου!

Η επιστολή, μάλιστα, που φέρει υπογραφή 24 Απριλίου εστάλη ηλεκτρονικά στους κατασκηνωτές μετά από 5 ημέρες, αποδεικνύοντας ότι η ΕΤΑΔ δεν μπορεί να αποστείλει ούτε μία ηλεκτρονική αποστολή στην ώρα της. Την ίδια στιγμή, όμως, ζητάει, μέσα σε περίοδο εορτών, από 300 περίπου κατασκηνωτές εκ των οποίων 80 με μόνιμα τροχόσπιτα, να κινήσουν… γη κι ουρανό για να απομακρύνουν εμπρόθεσμα τις κατασκευές, εγείροντας ακόμη και ζητήματα νομιμότητας.

Η επιστολή της ΕΤΑΔ

Στην επιστολή γίνεται γνωστό ότι κατόπιν ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του κάμπινγκ Φαναρίου, η ΕΤΑΔ βρίσκεται σε διαδικασία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο, η οποία έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Κι αναφέρονται αναλυτικά τα εξής: «Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πλέον ενεργές συμβάσεις για την παραμονή σας στο χώρο, σας καλούμε όπως προχωρήσετε σε απομάκρυνση των τροχόσπιτων και τυχόν πραγμάτων ιδιοκτησίας σας, που βρίσκονται εντός του κάμπινγκ, προκειμένου να παραδοθεί το ακίνητο κενό και ελεύθερο στο νέο μισθωτή […]. Κρίνεται κρίσιμο η διαδικασία απομάκρυνσης να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό συντομότερα, και το αργότερο έως τις 10.05.2024, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού και λήψης μέτρων πυροπροστασίας ενόψει της θερινής περιόδου. Μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας η ΕΤΑΔ θα αναγκαστεί να λάβει κάθε νόμιμο μέτρο για την απομάκρυνση των κινητών πραγμάτων, οχημάτων κλπ που βρίσκονται μέσα στο χώρο, καταλογίζοντας τις σχετικές δαπάνες στους κατασκηνωτές για την απομάκρυνση και τη φύλαξή τους.

Επισημαίνεται πως, μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας: α) η ΕΤΑΔ δεν ευθύνεται για ζημιές, καταστροφές, απώλειες ή κλοπές που τυχόν επέλθουν στα περιουσιακά σας στοιχεία εξαιτίας της απομάκρυνσης και β) αντιθέτως θα φέρετε οποιαδήποτε ευθύνη έναντι του νόμου εάν παρακωλυθεί η διαδικασία καθαρισμού και λήψης μέτρων πυροπροστασίας και ασφάλειας της εγκατάστασης και υπογραφής της σύμβασης μίσθωσης του Camping.

Επίσης, καλούμε τους κατασκηνωτές οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει, πλέον των κατασκηνωτικών μέσων (τροχόσπιτα, σκηνές, οχήματα κλπ), πρόχειρες κατασκευές παντός τύπου, να τις αποξηλώσουν άμεσα και πάντως πριν την εκπνοή της ως άνω προθεσμίας.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση και τη συνεργασία σας για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο χώρο του Camping».

Αγωνία κι αγανάκτηση από τους κατασκηνωτές

Αγωνιούν για το τι θα συμβεί κι έχουν αγανακτήσει με τον τρόπο που τους συμπεριφέρεται η ΕΤΑΔ, οι κατασκηνωτές, που χρόνια τώρα νόμιμα παραθερίζουν στο κάμπινγκ, με δικά τους έξοδα έχουν πραγματοποιήσει πολλές εργασίες και συγχρόνως δίνουν οικονομική πνοή στο παραλιακό μέτωπο. Πρόκειται για 300 κατασκηνωτές, εκ των οποίων 80 με μόνιμα τροχόσπιτα (μάλιστα 20 είναι από τη Βουλγαρία), που για ακόμη μία φορά ήρθαν προ εκπλήξεως το απόγευμα της Κυριακής.

«Η ΕΤΑΔ δεν υπολογίζει τίποτα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Πολιτειάδης

«Δυστυχώς κάθε Μάιο έχουμε αυτή την αγωνία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου κατασκηνωτών Δημήτρης Πολιτειάδης, μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm. Θύμισε ότι και πέρσι η ΕΤΑΔ είχε πρόθεση να μη λειτουργήσει καθόλου το κάμπινγκ, αδιαφορώντας για τους παραθεριστές, τον τουρισμό και την τοπική οικονομία, αλλά μετά από διαμαρτυρίες των κατασκηνωτών και με πρωτοβουλία του δημάρχου Κομοτηνής, «ο Δήμος Κομοτηνής το λειτούργησε κατά τρόπο υποδειγματικό», σύμφωνα με τον κο Πολιτειάδη.

Amber alert για τον επενδυτή

Ο Δημήτρης Πολιτειάδης θύμισε, μάλιστα, ότι ο διαγωνισμός για εύρεση αναδόχου έγινε στα τέλη του 2022, τα αποτελέσματα βγήκαν τον Φεβρουάριο του 2023, αλλά έκτοτε ο επενδυτής παρέμεινε… άφαντος και δεν έχει υπογράψει μέχρι στιγμής τη σύμβαση. «Έχουν περάσει 15 ολόκληροι μήνες, αλλά ακόμη δεν έχει υπογράψει ο ανάδοχος. Κι όταν ρωτάμε τι συμβαίνει, όχι μόνο δεν μας απαντούν, αλλά δεν θέλουν να μιλήσουν μαζί μας, όπως έχουν υποχρέωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των κατασκηνωτών, ο οποίος επίσης καυτηρίασε τη συμπεριφορά τη ΕΤΑΔ, τις διαχρονικές παραλείψεις της, τις μεγάλες χρονικές της καθυστερήσεις κι άλλα πολλά ζητήματα.

«Η ΕΤΑΔ δεν υπολογίζει τίποτα και μας ζητάει να απομακρύνουμε τα πάντα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Κι άραγε, πώς μπορούν να απομακρύνουν τα πράγματα, ενώ το κάμπινγκ είναι κλειστό, χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό; Και γιατί να απομακρυνθούν κατασκευές που έγιναν με άδεια της ίδιας της ΕΤΑΔ; Και, πώς κατηγορούνται οι κατασκηνωτές, ενώ η ΕΤΑΔ είναι υπεύθυνη να καθαρίσει τον χώρο, και μάλιστα μέχρι 30 Απριλίου, λόγω έναρξης της αντιπυρικής περιόδου; Αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα περνούν μέσα από το μυαλό των κατασκηνωτών που αιφνιδιάστηκαν για ακόμη μία φορά από τη συμπεριφορά της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου.

Σχετικά Άρθρα