ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Η Ξάνθη υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων  υποδέχθηκε με λαμπρότητα η Ξάνθη , με μια σειρά εκδηλώσεων. Το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου  η  Ολυμπιακή Φλόγα κατέφθασε στην Πλατεία Δημοκρατίας, όπου τελέστηκε η τελετή αφής βωμού.

Οι πέντε λαμπαδηδρόμοι Μαρία Παρσαντανιάν, Μάρκος Παπαδόπουλος, Νικόλαος  Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνα Πολυχρόνη, Ιάσων-Ιωάννης Παπαδόπουλος, μετέφεραν τη φλόγα της ελπίδας και της ειρήνης, στέλνοντας μηνύματα για τις πανανθρώπινες αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων . 

Κατόπιν ακολούθησε  η άφιξη της αντιπροσωπείας των επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής και έπαρση σημαιών, με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας .

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον  εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής “PARIS 2024” και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πραγματοποιήθηκε  η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης μία σύντομη εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από την Δημοτική Σχολή Χορού, το Λύκειο των Ελληνίδων και τον Μικρασιατικό Σύλλογο Ξάνθης.

Τέλος   η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε  το ταξίδι της προς την Κομοτηνή, διασχίζοντας τις οδούς Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Σοφίας, με τερματισμό στη γέφυρα του Κοσύνθου.

Σχετικά Άρθρα