fbpx
ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Η «XanthiNews.gr», το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site της Ξάνθης εντάχθηκε στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου

Σε μια κίνηση που ενισχύει τη διαφάνεια και τη δημοσιότητα στον τομέα του ηλεκτρονικού τύπου, η «XanthiNews.gr» εντάχθηκε με επιτυχία στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου, όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που αφορά την «Ενίσχυση Δημοσιότητας και Διαφάνειας στον Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο».

Η ένταξη της «XanthiNews.gr» σε αυτό το μητρώο ανοίγει τον δρόμο για την λήψη κρατικής διαφήμισης και ενίσχυσης, όπως προβλέπεται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε στα τέλη του 2022, έχει ως στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της δημοσιότητας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης μέσω της δημιουργίας ενός σύγχρονου και λειτουργικού Μητρώου στο οποίο θα ενταχθούν ΜΟΝΟ επαγγελματίες της Ενημέρωσης που ακολουθούν κάποιους συγκεκριμένους κανόνες δεοντολογίας και έχουν προσωπικό και αναγνωρισμένη απήχηση.

Η σύνδεση του μητρώου με τις αναπτυξιακές ανάγκες των μέσων μαζικής επικοινωνίας, η καταχώριση και προβολή διαφημίσεων από τον δημόσιο τομέα και η ένταξή τους σε προγράμματα κρατικής ενίσχυσης αποτελούν κεντρικά στοιχεία αυτής της νομοθεσίας.

Γενικά θα υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα στον ηλεκτρονικό τύπο, κάτι που το έχει ανάγκη ο κλάδος.

Για να ενταχθεί στο συγκεκριμένο μητρώο, η «XanthiNews.gr» προσέφερε την εγγύηση ότι πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζονται από την σχετική νομοθεσία, με μάλιστα πολύ αυστηρά κριτήρια εγγραφής, στους κανόνες δεοντολογίας και στη διαδικασία ελέγχου της πλήρωσης αυτών των προϋποθέσεων.

Οι αναγνώστες του «XanthiNews.gr» μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η ομάδα του δεσμεύεται να παρέχει έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση, τηρώντας πάντα τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η ομάδα του «XanthiNews.gr», εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της  προς τους Ξανθιώτες αλλά και όλους τους αναγνώστες που εμπιστεύονται καθημερινά τον ΠΡΩΤΟ ειδησεογραφικό ενημερωτικό ιστότοπο της Θράκης για την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση, δεσμεύεται να συνεχίσει να παρέχει πάντα έγκαιρη, έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες ενός απαιτητικού κοινού που αναζητά υπεύθυνη  ενημέρωση στον αχανή κόσμο του διαδικτύου.

Σχετικά Άρθρα