Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Παρουσιαση των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σ. στην Ξάνθη

Παρουσίαση υποψηφίων και προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Π Σ
Μια γιορτή άμεσης Δημοκρατίας

 Την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Έλενα» θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης 8π.μ.-8 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων, για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, για τις Ευρωεκλογές της 9 ης Ιουνίου 2024. Οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 είναι πολύ κρίσιμες, τόσο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και για κάθε χώρα ξεχωριστά. Γι’ αυτό, είναι αναγκαία η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Ελλάδα, προκειμένου να δοθούν προοδευτικές και κοινωνικά δίκαιες απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, όπως η κλιματική κρίση, η
οικονομική κρίση, η αποδιάρθρωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, η άνοδος της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του ευρωσκεπτικισμού. Αποτελεί καθήκον των προοδευτικών δυνάμεων να δοθεί μια πολυεπίπεδη μάχη.

Με τις εκλογές στις 14 Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγκαινιάζει μια καινοτόμο διαδικασία κατά την οποία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α, ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 Συγκεκριμένα, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι/ες θα προσέλθουν την 14 η Απριλίου στα εκλογικά τμήματα και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου/ης του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ.   
Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα διαδικτυακής ψήφου για τα μέλη και τους/τις φίλους, -ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής στον i- syriza, μέχρι τις 7/4/2024.
Για την Περιφέρεια ΑΜΘ εκλέγονται 2  στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ένα (1) σταυρό προτίμησης.
Τα Εκλογικά Τμήματα στην Ξάνθη θα βρίσκονται στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθέατρου Ξάνθης και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από 8 π.μ.- 8 μ.μ. την Κυριακή στις 14 Απριλίου.
Στο site https://euroekloges.syriza2024.gr υπάρχουν αναρτημένοι οι υποψήφιοι/ες ανά Περιφέρεια με τα βιογραφικά τους.
Γραφείο Τύπου

Σχετικά Άρθρα