Έβρος Τελευταία Νέα

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο της 9χρονης στο Διδυμότειχο:  – Είχε «επιθετικό στρεπτόκοκκο» και «βαριά πνευμονία»

Διευκρινίσεις σχετικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 9χρονης από στρεπτόκοκκο, δίνει το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας (5/2).

Όπως επισημαίνεται, το παιδί μεταφέρθηκε από την μητέρα του στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, δύσπνοια και διαρροικές κενώσεις και διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από στρεπτόκοκκο επιθετικής μορφής. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το κοριτσάκι, δυστυχώς κατέληξε.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για την 9χρονη

Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροικών κενώσεων.

Συνωδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης.

Σχετικά Άρθρα