Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Ορκίστηκε ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη στο κατάμεστο Μουσιό Μέγαρο Κομοτηνής. Η  τελετή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, παρουσία των Μητροπολιτών της Περιφέρειας ΑΜΘ, των Μουφτήδων της Θράκης, του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Λιβάνη, του προέδρου του Συμβουλίου Περιφερειαρχών και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, των Δημάρχων της Περιφέρειας ΑΜΘ, εκπροσώπους των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπους των φορέων των επαγγελματιών, των πολιτιστικών συλλόγων, σύσσωμη την οικογένεια του και πολύ κόσμο που θέλησε να παρακολουθήσει για πρώτη φορά την ανοικτή ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη.

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκε ο Χριστόδουλος Τοψίδης, ενώ ακολούθησαν κατά σειρά ο θρησκευτικός όρκος – που δόθηκε στο Ευαγγέλιο και στο Κοράνι για χριστιανούς και μουσουλμάνους αντίστοιχα – κι ο πολιτικός όρκος που επέλεξε μειοψηφία ορκισθέντων.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ο οποίος ευχαρίστησε τον απερχόμενο περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Χριστόδουλο Τοψίδη. «Αγαπητέ μου περιφερειάρχη αναλαμβάνεις δύσκολο έργο, γιατί όλες οι περιοχές της ΑΜΘ έχουν μεγάλες ανάγκες και πρέπει να τις επιλύσουμε το συντομότερο δυνατό. Δεν υπάρχει μεγάλος χρόνο να περιμένουμε» σημείωσε.

Ο Πρόεδρος του συμβουλίου των Περιφερειαρχών και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Τζιτζικώστας λαμβάνοντας τον λόγο για έναν σύντομο χαιρετισμό ευχαρίστησε τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο για την αγαστή συνεργασία που είχαν και απευθυνόμενος στον κ. Τοψίδη δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό του και με τις δύο ιδιότητες του μιας και η Κεντρική, Δυτική, Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη έχουν πολλά κοινα χαρακτηριστικά και πρέπει και οι 3 Περιφερειάρχες να “ενώσουν” τις δυνάμεις τους για να δώσουν άλλη ώθηση στις Περιφέρειες που εκπροσωπούν.

Τελευταίος πήρε το λόγο ο νέο ορκισθείς Περιφερειάρχης ο οποίος δήλωσε ότι θα δουλέψει για όλους τους κατοίκους της περιφέρειας, θα εκμεταλλευτεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη της ΠΑΜΘ και κυρίως θα διεκδικήσει με σθένος στα κέντρα των αποφάσεων ότι αναλογεί και όχι μόνο στην ΠΑΜΘ.

Στο τέλος της ορκωμοσίας ακολούθησε δεξίωση στον 1ο όροφο του Μεγάρου με ζωντανή μουσική, εδέσματα και πολύ κρασί από την οικογενειακή επιχείρηση cetering που διαθέτει.

Σχετικά Άρθρα