Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Ποιος είναι ο γαλάζιος αντάρτης που σάρωσε την Περιφέρεια ΑΜΘ… Χριστόδουλος Τοψίδης!!!

Τροχοπέδη στους στόχους που είχε θέσει η ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές αποδείχθηκαν οι γαλάζιοι «αντάρτες», καθώς το κυβερνών κόμμα κατάφερε να κερδίσει μόνο μία από τις έξι περιφέρειες που πήγαν σε δεύτερο γύρο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του για τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου, ανέφερε πως «δεν ήταν μια ιδιαίτερα καλή βραδιά για τη ΝΔ», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στη μεγάλη αποχή, που, όπως είπε, «πρέπει να μας προβληματίσει όλους».

Περιφερειακές εκλογές 2023: Έκαναν το «4 στα 5» γαλάζιοι «αντάρτες»

Η ΝΔ ηττήθηκε στις τέσσερις από τις πέντε περιφέρειες όπου κατέβαιναν απέναντι στους υποψηφίους της άνθρωποι προερχόμενοι από το κόμμα, ενώ απώλεσε και τη Θεσσαλία, όπου ο υποψήφιός της και νυν περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έχασε από τον Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος υποστηριζόταν από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ο «αντάρτης» Χ. Τοψίδης επικράτησε του Χρήστου Μέτιου

«Νίκη της Περιφέρειας και των πολιτών της» χαρακτήρισε την εκλογή του στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Στη μάχη του δεύτερου γύρου, ο κ. Τοψίδης έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 50,86% του νυν περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, ο οποίος συγκέντρωσε 49,14%, σε μια οριακή αναμέτρηση.

Ο κ. Τοψίδης προέρχεται από τη ΝΔ, ενώ είχε κατέβει απέναντι στον Χρήστο Μέτιο και το 2019, γνωρίζοντας την ήττα με πολύ μικρή διαφορά ψήφων.

Βιογραφικό

Είμαι ο Χριστόδουλος Τοψίδης, πατέρας τεσσάρων παιδιών και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας.
Γεννήθηκα την 1η Ιουλίου του 1973 στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, ένα χωριό του Βορείου Έβρου 2,500 κατοίκων. Είμαι το δεύτερο παιδί του Αθανασίου και της Μαρίας και έχω έναν αδελφό τον Ευάγγελο. Οι γονείς μου ασχολούνταν με το εμπόριο και από μικρή ηλικία βοηθούσα στην οικογενειακή επιχείρηση. Από τους γονείς μου διδάχθηκα ότι το εμπόριο και το ήθος μπορούν να συνυπάρξουν. Αυτές οι αξίες με ακολουθούν σε όλη μου την επαγγελματική πορεία στο εμπόριο και στην επιχειρηματικότητα.
Έπειτα από την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης, κατατάχτηκα στον στρατό ξηράς, όπου και υπηρέτησα την θητεία μου στην Καβύλη Έβρου. Το απολυτήριο του στρατού με βρήκε να επιστρέφω στην Ορεστιάδα και με όλα τα απαραίτητα εφόδια σε ηλικία 22 ετών να μπαίνω στο όμορφο ταξίδι του επιχειρείν, όπως ονειρευόμουν από παιδί.
Από τον Φεβρουάριο του 1995 ασχολούμαι ενεργά με τον χώρο τον επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μερικές από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες με τις οποίες έχω ασχοληθεί είναι καταστήματα εστίασης, ψυχαγωγίας, εμπόριο ανδρικών ενδυμάτων, κτηματομεσιτικές υπηρεσίες, τηλεπικοινωνίες.
Σε ηλικία 29 ετών απέκτησα το πρώτο μου παιδί την Μαριάνα και λίγα χρόνια αργότερα τον Στέλιο.

Τον Δεκέμβριο του 2011 εκλέχθηκα Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και μετοίκησα στην Αλεξανδρούπολη. Επανεκλέχθηκα Πρόεδρος τον Δεκέμβριο του 2017 και τον Μάιο του 2018 εκλέχθηκα Πρόεδρος του νεοσύστατου Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η ενασχόληση μου με το θεσμό του Επιμελητηρίου και η συνεχής επαφή μου με τους επιχειρηματίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω τη δυναμική αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν και ταλανίζουν τους επαγγελματίες και τους πολίτες της περιοχής.

Η ζωή και η επαγγελματική σταδιοδρομία 25 ετών μου δίδαξαν ότι όταν εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους, εκείνοι ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου.

Η «Περιφερειακή Σύνθεση» είναι μια αντανάκλαση αυτής της αρχής, με βασική αξία την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και τις ικανότητές τους.

Έτσι αποφάσισα να θέσω των εαυτό μου στην υπηρεσία των πολιτών της ΠΑΜΘ.

Σχετικά Άρθρα