fbpx
ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Επίσκεψη Τσέπελη στο Νοσοκομείο Ξάνθης: “Διαβεβαίωσα τη Διοικήτρια ότι θα είμαστε δίπλα της σε ό,τι χρειαστεί”

Συναντήθηκα χθες με τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης κα Έλενα Ροφαέλα, παρουσία εκπροσώπων του ψηφοδελτίου του συνδυασμού μας «Δύναμη για το Αύριο», όπου συζητήσαμε για τα θέματα του νοσοκομείου, αλλά και τους τρόπους συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, σε ό,τι αφορά την πρωτοβάθμια υγεία.

Η διοικήτρια σημείωσε ότι ο Νοσοκομείο όχι απλώς δεν καταρρέει, όπως μεθοδευμένα αφήνεται να εννοηθεί, αλλά συνεχίζει -με τα προβλήματα που κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας αντιμετωπίζει- να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους συνδημότες μας, με τον καλύτερο τρόπο.

Ενημερωθήκαμε για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την περαιτέρω βελτίωσή του, καθώς η διοίκηση, μέσω των κονδυλίων ΕΣΠΑ θα προχωρήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου, αλλά, ιδιαίτερα και στην επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Συζητήσαμε εκ νέου το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε παθολόγους και αναισθησιολόγους.

Όπως είναι γνωστό, η προκήρυξη από το υπουργείο 45 θέσεων για το νοσοκομείο μας -που υποδηλώνει και το ενδιαφέρον για την επίλυση του προβλήματος, αφού έχουν δεσμευτεί κονδύλια στον προϋπολογισμό- κηρύχθηκε άγονη.

Υπενθύμισα την απόφαση του Δήμου Ξάνθης να ενισχύσει αυτές τις θέσεις μέσω της Ιεράς Μητρόπολης και του Σεβασμιότατου μας κ.κ. Παντελεήμωνος.

Διαβεβαίωσα τη Διοικήτρια ότι θα είμαστε δίπλα της σε ό,τι χρειαστεί, όπως κάνουμε όλο αυτό το διάστημα.

Σχετικά Άρθρα