Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Σήμερα τελευταία μέρα των Γιορτών Παλιάς Πόλης: Συναυλία του Δήμου Αναστασιάδη

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

20:30 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

Συναυλία με τους «Λάχνισμα»

Οι «Λάχνισμα» είναι μία μπάντα που δραστηριοποιείται στα μουσικά δρώμενα της πόλης τα τελευταία πέντε χρόνια. Με δικές τους συνθέσεις αλλά και αγαπημένες διασκευές έχουν περάσει από όλα τα μουσικά στέκια της πόλης.Ο Κώστας Παναγιώτου στο τραγούδι, ο Τάσος Καουσλίδης στην κιθάρα, ο Κυριάκος Αμαξόπουλος στο μπάσο και ο Γιώργος Τζεμπραηλίδης στα τύμπανα είναι έτοιμοι να ξεσηκώσουν με τον ήχο τους το κοινό.

22:00 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

Συναυλία Δήμος Αναστασιάδης

Μετά το «μαγικό» δέσιμο που είδαμε να δημιουργείται ανάμεσα στον Δήμο και την Ελεάνα Βραχάλη, με αποτέλεσμα το εκπληκτικό «Δρόμο επικίνδυνο», δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε το πιο συναρπαστικό summertour του φετινού καλοκαιριού!

O χαρισματικός καλλιτέχνης που ξεχωρίζει για την ερμηνεία, την ενέργεια και το πάθος του, θα μας ταξιδέψει σε ένα διαφορετικό καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι κάτω από τα αστέρια, ξεδιπλώνοντας παράλληλα το αστείρευτο ταλέντο του φωνητικά αλλά και μέσααπότην σκηνική του παρουσία.

Μαζί τουη εκρηκτική Nafsicaηοποία θα συνοδεύσει τον Δήμο Αναστασιάδη στο live με την δική της δροσερή και δυναμική παρουσία και παράλληλα θα προετοιμάζει την ατμόσφαιρα για μια εκπληκτική συναυλία.

10:00 Πλατεία Δημοκρατίας, (σημείο εκκίνησης)

Ξενάγηση στον παραδοσιακό οικισμό

Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι περίπου 90 λεπτά και είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες στη σελ. 5

11:00 Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1. (Αυλή)

Παιδική εκδήλωση «Επιτραπέζια Παιχνίδια»

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών να παίξουν με αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια. Παιχνίδια που οξύνουν το νου, προάγουν την συνεργασία, αναπτύσσουν την παρατηρητικότητα και διασκεδάζουν.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ

11:00 «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στην παλιά πόλη»

Φοράμε πρόχειρα ρούχα ζωγραφίζουμε…Το εργαστήρι ζωγραφικής της ΦΕΞ οργανώνει κάθε χρόνο ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρές ηλικίες, όπου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, γνωρίζουν τον χώρο των εικαστικών τεχνών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μέσα. Στο τμήμα οι μικροί μας θα γνωρίσουν ακόμη την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας, χαρακτικής, γλυπτικής. Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μαρκέτα Σπανού – πληροφορίες στο τηλ 2541025421.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ. Είσοδος μόνο με προσκλήσεις

19:00 Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ 

Παιδική διαδραστική εκδήλωση βιβλίου «Το γαϊτανάκι»

Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Ζωρζ Σαρή με το «Γαϊτανάκι».Το βιβλιοπωλείο Πυργελή, οι εκδόσεις Πατάκη και η ΦΕΞπροσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση του βιβλίου της σε εικονογράφηση της Έφης Λαδά.Μαζί με τον παιδαγωγό-εμψυχωτή ΔικαίοΧατζηπλή θα γνωρίσουμε σημαντικούς σταθμούς στη ζωή της σπουδαίας συγγραφέωςκαι με έμπνευση από το βιβλίο της θα παίξουμε, θα αυτοσχεδιάσουμε και θα φτιάξουμε έναν κύκλο που «ολόκληρη τη Γη μας θ’ αγκάλιαζε, θαρρώ» εσείς θα λείπετε από την παρέα μας;

Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό  Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – βιβλιοπωλείο Πυργελή. Είσοδος ελεύθερη

20:30 Παλιά Πόλη

Η μπάντα των Αφροβραζιλιάνικων κρουστών του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης «Μπαντινάδα» θα περιδιαβεί τα σοκάκια και τα στέκια της Παλιάς Πόλης.

21:00 Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

Παραδοσιακή βραδιά – χορευτικό εργαστήρι

Το χορευτικό εργαστήρι κλείνει τις γιορτές της παλιάς πόλης στο στέκι του με μουσικές και χορούς από όλη την Ελλάδα

Οργάνωση: ΦΕΞ | Χορευτικό εργαστήρι ΦΕΞ

Πλατεία Δημοκρατίας, (σημείο εκκίνησης)

10:00 Ξενάγηση στον παραδοσιακό οικισμό

Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι περίπου 90 λεπτά και είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες στη σελ. 5

21:00 Στέκι Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, οδός Ιωακείμ Σγουρού

Παραδοσιακό γλέντι με μουσικές από όλη την και αυθεντικές λιχουδιές και εδέσματα της ανατολής.

.

21:00 Στέκι Συλλόγου Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες», πάρκο Λιμνίου

Παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με τους Γιώργο Ορφανίδη (τραγούδι),Γιώργο Μελισσόπουλο (λύρα), Κώστα Τσαρμαντίδη (νταούλι) και τα παιδιά του συλλόγου Μιχάλη Θεοχαρίδη (τραγούδι), Μιχάλη Μαυρόπουλο (λύρα) και Νεκτάριο Κανδυλίδη (πλήκτρα).

21:00 Στέκι Πολιτιστικού Συλλόγου Βίστωνες, (πλατεία Ματσίνη)

Παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Πλατάνου»

21:00 Στέκι Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης, πάρκο Λιμνίου.

Παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Οδρύσες». Το συγκρότημα αποτελούν οι Νίκος Παπαδημητρίου γκάιντα – καβάλι – τραγούδι, Σπύρος Κούκος θρακιώτικη λύρα – βιολί, Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος κλαρίνο, Θοδωρής Κιουπλιώτης λαούτο και Ευάγγελος Πουναρτζόγλου νταούλι.

23:00 Πλατεία Μητροπόλεως. Στέκι Πολιτιστικού Συλλόγου «Κάβειροι»

Ποντιακή βραδιά

Σχετικά Άρθρα