Κύριο Θέμα Παλιά Πόλη Τελευταία Νέα

Σήμερα ο ταλαντούχος τραγουδιστής Κώστας Τουρνάς στις γιορτές παλιάς πόλης

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

20:30 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

ΣυναυλίαΚώστας Τουρνάς

Ο Κώστας Τουρνάς είναι όλη του τη ζωή μουσικός. Πάντα έκανε διαφορετικά πράγματα και έγραφε αληθινά«δικά μας» τραγούδια. Τραγούδια που «βρίσκουν» την καρδιά μας. Τα πρώτα βήματα του με τους Poll, μας άφησαν εντελώς διαφορετικά τραγούδια από όσα είχαν ακουστεί στην μέχρι τότε μουσική σκηνή.Από τα «Απέραντα χωράφια» και το «Άνθρωπέ αγάπα», μέχρι το «Αθώος», ο καινοτόμος Τουρνάς, ήταν και είναι μόνιμα σε δράση. Η πορεία του γνωστή σε όλους. Αδιάκοπη προσφορά, με μια πλούσια πορεία μέχρι σήμερα. Στις εμφανίσεις του γίνεται αναδρομή στην πορεία του, για περίπου 2.30 ώρες, με την συνδρομή των αγαπημένων του συνεργατών,Δημήτρη Τσοπανέλη, κιθάρα και τραγούδι. Κώστα Βήχο, μπάσο και τραγούδι. Στέλιο Πασχάλη, τύμπανα. Διαμαντή Καλαφατιάδη, πιάνο και πλήκτρα και τον Φώτη Παπαθεοδώρου στον ήχο.

10:00 Πλατεία Δημοκρατίας, (σημείο εκκίνησης)

Ξενάγηση στον παραδοσιακό οικισμό

Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι περίπου 90 λεπτά και είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες στη σελ. 5.

15:30Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης»

6ο Σκακιστικό Τουρνουά Γιορτών Παλιάς Πόλης,αγώνες Blitz

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης, γνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει σε κάθε άνθρωπο η ενασχόλησή του με το σκάκι, προσπαθεί συνεχώς, μέσω συλλογικών αλλά και δικών του πρωτοβουλιών, να εντάξει το σκάκι στην καθημερινότητα ολοένα και περισσοτέρων παιδιών (και όχι μόνο!) και να προβάλει το άθλημα στην κοινωνία της Ξάνθης, συντελώντας σημαντικά στην περαιτέρω διεύρυνση της σκακιστικής κοινότητας. 

Στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών και με την αρωγή του Δήμου Ξάνθης διοργανώνει και φέτος το 6ο σκακιστικό τουρνουά των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2023.

Οργάνωση Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης.

19:00 Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – στην αυλή με τα Χαμάμ

Παιδική διαδραστική εκδήλωση βιβλίου «Βιβλιοbingo»

Ελάτε να παίξουμε βιβλιοbingo μαζί με δυο λάτρεις του παιδικού βιβλίου και δύο βιβλιοπώλες (Χρυσούλα Καρολίδου και Δήμητρα Πυργελή). Αν αγαπάτε, λοιπόν, τα βιβλία και τα επιτραπέζια κοπιάστε στην παρέα μας. Μέσα από τη διάδραση θα μάθετε πως να βοηθάτε την ομάδα και μάλιστα με ποιο είδος νοημοσύνης θα γίνεστε περισσότερο βοηθητικοί. Η δράση βασίζεται στην ιδέα της παιδαγωγού  Ελένης Γαρυφαλάκη

Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – βιβλιοπωλείο Πυργελή. Είσοδος ελεύθερη

18:30 Πλατεία Δημοκρατίας, (σημείο εκκίνησης)

Ξενάγηση στον παραδοσιακό οικισμό

Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι περίπου 90 λεπτά και είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες στη σελ. 5

20:00 Πλατεία Ελευθερίας

Υποδοχή της «Φλόγας της Αγάπης» στα πλαίσια της 21ης «Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας».

Ο θεσμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο και οι εθελοντές αιμοδότες διασχίζουν όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας σε διάρκεια σαράντα ημερών. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και παράλληλα να τονίσει την παρουσία των εθελοντών αιμοδοτών, ως κοινωνικής ομάδας, στην οποία πρέπει να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.

20:00 Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – στην αυλή με τα Χαμάμ

Εργαστήριο χορούLindyHop και Swingparty

Το LindyHop είναι ένας αφροαμερικάνικος, κοινωνικός χορός (χορός με ζευγάρια) που χορεύεται σε μουσική swingjazz και βασίζεται στην ελεύθερηέκφραση του κάθε χορευτή αλλά και την καλή επικοινωνία και συνεργασία τους. Γνώρισε την άνθησή του στην διάρκεια του μεσοπολέμου (1920-1940), στο Harlem της Νέας Υόρκης και έκτοτε έχει διαδοθεί σε όλες τις άκρες του πλανήτη! Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, φυσικής κατάστασης.

Γνωρίστε το LindyHop με ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα χορού! Μετά το μάθημα θα ακολουθήσει swingparty (swingfloor)! Σας περιμένουμε όλους!

Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Αλεξάνδρα Βράνου, τηλ.6940649779 και Αναστασία Κοτσίνα, τηλ. 6955280170.Οργάνωση: ΦΕΞ – Εργαστήρι LindyHop [Swing].

21:00 Στέκι ΣυλλόγουΜικρασιατών Ν. Ξάνθης, οδός Ιωακείμ Σγουρού

Οι ήχοι της Ανατολής από την Καππαδοκία μέχρι την Σμύρνη συντροφιά με εκλεκτούς μεζέδες.

21:00 Στέκι Συλλόγου Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες», πάρκο Λιμνίου

Παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με τους Στάθη Πορφυρίδη (λύρα – τραγούδι), Πέτρο Κωστελίδη (νταούλι), Στέλιο Βουλγαρίδη (πλήκτρα) και τα παιδιά του συλλόγου Μιχάλη Θεοχαρίδη (τραγούδι), Γιώργο Καπαγερίδη (λύρα), Μιχάλη Μαυρόπουλο (λύρα).

21:00 Στέκι Πολιτιστικού Συλλόγου Βίστωνες, (πλατεία Ματσίνη)

Παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Πλατάνου»

21:00 Στέκι Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης, πάρκο Λιμνίου.

Παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα «Θρηίκιος Ήχος».Ο «Θρηίκιος Ήχος» είναι ένα παραδοσιακό σχήμα, που γεννήθηκε στην Ξάνθη το 2012 στο τότε τμήμα Παραδοσιακής Ορχήστρας του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, με καθηγητή τον διακεκριμένο μουσικό Κυριάκο Γκουβέντα.

Σχετικά Άρθρα