Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Όλοι ΜΑΖΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ (Μετα-μεσονύκτια σύσκεψη στο Δημαρχείο)

Έκτακτη σύγκλιση από τον Δήμος Ξάνθης, του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήσαμε στις 12 τα μεσάνυχτα στο Δημαρχείο Ξάνθης.

Σκοπός της συνεδρίασης των μελών του ΣΟΠ, η λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων και δράσεων αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Να σημειωθεί ότι στη πόλη της Ξάνθης είχαμε σήμερα 10% σχετική υγρασία, γεγονός που μας παραπέμπει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, επιπλέον η Ξάνθη είναι ανάμεσα στις περιοχές που σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς βρίσκεται, την Τρίτη 22 Αυγούστου, στην κατηγορία 4 – πολύ υψηλού δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την οδηγία που απέστειλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, οι Δήμοι των ΠΕ που βρίσκονται σε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, θα πρέπει να συγκαλέσουν έκτακτα ΣΟΠ, για την επικαιροποίηση των Επιχειρησιακών τους Σχεδίων.

Τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα, εξαιτίας των τραγικών καταστάσεων που βιώνει ο Έβρος και η Ροδόπη με τα πύρινα μέτωπα, συντόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης – Manolis Tsepelis και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και εντεταλμένος σε θέματα ΠΠ του Δήμου Toulis Tsakiridis, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, Πασχάλης Γιώρης, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος Ξάνθης,όπως και ο εκπρόσωπος του 4ου Σώματος Στρατού και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επί ποδός συνεχίζει να βρίσκεται όλος ο μηχανισμός, για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ το Νοσοκομείο Ξάνθης σύμφωνα με επικοινωνία που υπήρξε με την Διοικήτρια Elena Rofaela, είναι έτοιμο να δεχθεί ασθενείς, από την Αλεξανδρούπολη, καθώς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εκκενώθηκε προληπτικά.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς, που αυτήν την στιγμή περιπολούν και προστατεύουν όλο το περιαστικό δάσος από άκρη σε άκρη..τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, το 4ο Σώμα Στρατού,τους υπαλλήλους του Δήμου Ξάνθης, αλλά και όλους τους εθελοντές, που όλο το 24ωρο μεριμνούν στη φύλαξη του Δάσους, αυτής της μοναδικής πηγής ζωής!

Όλοι ΜΑΖΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Σχετικά Άρθρα