fbpx
ΈβροςΤελευταία Νέα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κλειστή η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα έως τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης λόγω καπνών

 Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελία του δήμου Αλεξανδρούπολης και γίνεται μάχη από τις δυνάμεις πυρόσβεσης προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της, γι’ αυτό το λόγο έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις οι οποίες από νωρίς το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιούν ρίψεις. Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έρχονται να ενισχύσουν 30 πυροσβέστες, οι οποίοι φτάνουν με την πτήση της Aegean. Από εναέρια μέσα αυτή τη στιγμή επιχειρούν 5 τράκτορες, από τους οποίους οι 3 εφοδιάζονται με νερό από τη θάλασσα και οι 2 απευθείας από τις δεξαμενές νερού που έχουν τοποθετηθεί από τον Δήμος Αλεξανδρούπολης στο Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος». Επιπλέον επιχειρούν και δύο ελικόπτερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης. 

Κλείνει αυτή την στιγμή η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα από τον κόμβο Αρδανίου έως τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης, λόγω των πυκνών καπνών από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ και συνεχίζει να καίει στην περιοχή μεταξύ των χωριών Πυλαίας και Μελίας. Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς Αλεξανδρούπολη, θα διεξάγεται από την εθνική οδό Φερών-Αλεξανδρούπολης, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα για τους οδηγούς.

Νωρίτερα στις 1 το μεσημέρι το 112 έστειλε ALERT ώστε οι πολίτες να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Σχετικά Άρθρα