ΑστυνομικάΤελευταία Νέα

Στα χέρια της αστυνομίας ακόμη 7 διακινητές

Συνελήφθησαν χθες(16-8-2023)σε περιοχές του Έβρουκαι της Ροδόπης, από αστυνομικούς των ΔιευθύνσεωνΑστυνομίας Αλεξανδρούποληςκαι Ροδόπης,επτάδιακινητές, εκ των οποίων τέσσερις αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε πέντεδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,το πρωίστην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοίτου Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερώνσυνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγείΔ.Χ.Φ. όχημακαι να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση,το μεσημέρι σε περιοχές της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τρεις δράστες, διότι εντόπισαν τουςδύο ημεδαπούς – διακινητές να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε δύο έτερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που οδηγούσαν ένας αλλοδαπός – διακινητής και ένας άγνωστος συνεργός τους ο οποίος διέφυγε και αναζητείται,καθόσον μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα συνολικά δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως, οι οδηγοί των οχημάτων μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισαν την πορεία τους αναπτύσσοντας ταχύτητακαι πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Τελικά το ένα όχημα ακινητοποιήθηκε στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και ο οδηγός – διακινητής,ο οποίος στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης,επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη του.

Παράλληλα το άλλο όχημα αφού προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προκαλώντας υλικές ζημιές,συνέχισε την πορεία του και ακινητοποιήθηκε  πλησίον οικισμού της Ροδόπης,ενώ ο οδηγός – διακινητής τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για τα οχήματα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έχει δηλωθεί αντίστοιχα κλοπήτην 4 και 8/8/2023 σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής, καθώς επίσηςέφεραν και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Επιπλέον ο αλλοδαπός – διακινητής επέδειξεπλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των Αλβανικών Αρχών.

Στη τρίτη περίπτωση,το απόγευμα στην Εθνική οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στηντέταρτη περίπτωση, το ίδιοαπόγευμαστην Επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Φαναρίου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμουο τέταρτος αλλοδαπός διακινητής,διότι τον εντόπισαννα οδηγείΙ.Χ.Ε αυτοκίνητοκαι να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Στηνπέμπτη περίπτωση,το βράδυ στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης,οι ανωτέρω αστυνομικοίσυνέλαβαν τον τρίτο ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητοκαι να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Κατασχέθηκανταανωτέρω οχήματα, δύο ζεύγη πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, χρηματικά ποσάκαι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς,ενώ την  προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούντα Τμήματα Συνοριακής ΦύλαξηςΦερώνΑλεξανδρούπολης, Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα