Έβρος Ροδόπη Τελευταία Νέα

“Πράσινο φως” από την εισαγγελία Αλεξανδρούπολης στην Aστυνομία για την χρήση καρφιών στην Εγνατία οδό

Το “πράσινο φως” στην Αστυνομία για χρήση ειδικών “καρφιών” προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητα των “δολοφόνων” λαθροδιακινητών, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε στο χθεσινό δελτ;iο ειδήσεων του το STAR με μια πολύ γενναία απόφαση η Εισαγγελία στις 7 Αυγούστου με έγγραφο που έστειλε στον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης Λάμπρο Τσιάρα,  δίνει το «πράσινο» φως στους αστυνομικούς να ακινητοποιούν με “καρφιά” στο δρόμο τα οχήματα των διακινητών λαθρομεταναστών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο: “για την αντιμετώπιση των κινούμενων αυτοκινήτων στο αντίθετο ρεύμα πορείας, η χρήση της έσχατης λύσης μηχανικών μέσων πρόκλησης ζημίας στα ελαστικά των προς επίτευξη αναγκαστικής ακινητοποίησης του κρίνεται σύννομη, επιτρεπτή και κατά περίπτωση πάντοτε υπό το πρίσμα της αρχής της αναλογίας και της στάθμισης των επαπειλούμενων αγαθών επιβεβλημένη”. 

Ακόμα προτείνεται να χρησιμοποιείται και το γνωστό”112 προκειμένου να ειδοποιούνται οι οδηγοί που κινούνται στους επικίνδυνους δρόμους ότι υπάρχουν διακινητές λαθρομεταναστών.

Η επιστολή αυτή με την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης στάλθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση, μετά από επιστολή του βουλευτή Έβρου της “Ελληνικής Λύσης” Πάρη Παπαδάκη, που ζητούσε την χρήση μηχανικών μέσων για την αντιμετώπιση του φαινομένου των λαθροδιακινητών που κινούνται επικίνδυνα. στο αντίθετο ρεύμα αλλά κιαι γενικά σε όλο το οδικό δίκτυο του Έβρου.

Πηγή eevros

Σχετικά Άρθρα