fbpx
ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Δεν θέλουμε γόνους  «μεγάλων» οικογενειών, δεν θέλουμε σαλόνια!

Μέσα από τα μάτια ενός νέου δημότη της Ξάνθης, είναι σίγουρο ότι θα ακούσεις (ή μάλλον θα διαβάσεις) μία οπτική την οποία δεν μπορείς να την βρεις αλλού.

Εμείς οι νέοι γνωρίζουμε τα καμώματα των παλιών, κυρίως για τα λάθη τα οποία κάνανε, τα οποία τα φορτωνόμαστε εμείς στις πλάτες μας, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο τον δικό μας Γολγοθά (Τον αγώνα για την ανεξαρτησία μας τόσο από την οικογένειά μας, όσο και για τον δικό μας εγωισμό, δηλαδή να πετύχουμε κάτι μόνοι μας). Η αλήθεια είναι πως τούτος ο τόπος έχει δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές ηγεσίες, ωστόσο αυτές που ξεχωρίζουν είναι αυτές οι οποίες αφήνουν πίσω τους έργο. Ένα από τα βασικά ερωτήματα λοιπόν σχετικά με τον Δήμο μας, τον Δήμο Ξάνθης είναι κατά πόσο τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει έργα και παράλληλα κινήσεις, με στόχο την βελτίωση συνολικά της πόλης μας.

Σαν νέος όπου κυκλοφορώ έξω και έχω τους δικούς μου κύκλους, παρατηρώ το εξής μοτίβο, οι νέοι είναι ευχαριστημένοι! Πολλά μαγαζιά έχουν ανοίξει μέσα στην πόλη, το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται συνεχώς, ενώ έχει ανοίξει και το κολυμβητήριο βασικό αίτημα πολλών φίλων μου που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Προφανώς καμία ηγεσία δεν είναι χωρίς λάθη! ωστόσο αυτά τα λάθη θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να μην επαναλαμβάνονται και στη συνέχεια, να γίνονται μάθημα έτσι ώστε να υπάρχει μία συνεχής βελτίωση.

Νέα πρόσωπα τα οποία έχουνε μπει μέσα στον πολιτικό στίβο και ασχολούνται με την Ξάνθη, έχουνε δώσει έναν διαφορετικό αέρα και φαίνεται ότι μπορούν να κατανοήσουν τα προβλήματα των νέων και να δώσουν λύσεις σε αυτά, ακόμα και να καλλιεργήσουν ένα πνεύμα ότι αυτή η πόλη ξαναζωντάνεψέ! Μέσα σε όλα αυτά παρατηρώ όμως ότι υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει ότι η μπογιά τους έχει ξεβάψει, ορισμένα άτομα πρέπει να καταλάβουν ότι από ένα σημείο και μετά πρέπει να γνωρίζεις πότε πρέπει να φύγεις απ’ το παιχνίδι, να αποσυρθείς δηλαδή…

Εμείς θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι είναι αυτοδημιούργητοι θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι είναι νέοι, θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον τόπο, δεν μπορεί να υπάρξει Ξάνθη το 2023, με πολιτικούς δεκαετίες πίσω οι οποίοι πιστεύουν, ότι διαθέτοντας χρήματα, θα διαμορφώνουν καταστάσεις . Οι παλιοί πρέπει να καταλάβουν ότι ο λόγος για τον οποίο ο λαός τους έδιωξε, ήταν το γεγονός ότι παρέμειναν στάσιμοι σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο, το οποίο τους έφερε απέναντι στο νέο ρεύμα. Η πολιτική αλλάζει, και οι πολιτικοί θα πρέπει να αλλάζουν «δέρμα» έτσι ώστε να προσαρμόζονται με τα δεδομένα της εποχής. Επίσης αυτοί οι παλιοί πολιτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δε μας αρέσουνε οι φυτευτοί, γόνοι «μεγάλων» οικογενειών, οι οποίοι μπαίνουν στην πολιτική για να επεκτείνουν την δυναστεία.

Εμείς θέλουμε έναν άνθρωπο ο οποίος θα βγει και θα δουλέψει για εμάς, θα κάνει έργο και θα βελτιώσει τον τόπο, όχι έναν άνθρωπο όποιος πιστεύει στα χρήματά του και στις διασυνδέσεις του έτσι ώστε να  εκλεγεί,  μονάχα για δικό του όφελος ! αυτόν τον άνθρωπο δεν τον θέλουμε, να ηγηθεί τον τόπο μας!

Κλείνοντας θα ήθελα να αφήσω ένα μήνυμα σε όλους τους πολιτικούς, υποψήφιους, αλλά και ψηφοφόρους και να τους πω το εξής !

Ο τόπος χρειάζεται πραγματική ηγεσία, ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν τα προβλήματα, γνωρίζουνε τις λύσεις, και είναι διατεθειμένοι οι  ίδιοι,  να μπούνε μπροστά και να λύσουν αυτά. Αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να στηρίξουμε, και όχι τους ανθρώπους που προσπαθούνε να μπούνε μέσα στην πολιτική διά της πλάγιού οδού, με στόχο να ενεργούν  προς ίδιον όφελος, και όχι προς το όφελος του τόπου!

Βασίλης Καρυπίδης (Μέλος ομάδας νέων)

Σχετικά Άρθρα