fbpx
ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

(Βίντεο) – Εντατικές εργασίες στον Δήμο Ξάνθης  για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία!

Χάρης Αντικουλάνης, Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης : Η επόμενη πενταετία ανήκει στην εκπαίδευση!

Σε συνεργασία με και σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, η αρμόδια σχολική επιτροπή καταγράφει, ενεργεί και συντονίζει, ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου να είναι όλα έτοιμα

Τα δημοτικά συνεργεία εργάζονται εντατικά στα σχολεία, για την επισκευή ή τη διόρθωση όποιων προβλημάτων έχουν προκύψει ή έχουν αναφερθεί, για την αναβάθμιση των κτιριακών μονάδων, για τη συντήρηση, για τον εξοπλισμό, για τους ελαιοχρωματισμούς  σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, για τον καλλωπισμό, για την υγιεινή, για την πρόσβαση και γενικά για όλα όσα απαιτούνται, ώστε οι μαθητές να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους με ασφάλεια και με χαρά.

Χάρης Αντικουλάνης : Προτεραιότητα του Δημάρχου μας είναι η ασφάλεια των μαθητών και η καθαριότητα του χώρου προκειμένου οι εκπαιδευτικοί ανεμπόδιστα να μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους. 

Η κάμερα του XanthiNews.gr μαζί με τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης κ. Χάρης Αντικουλάνη , βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης   έξω από τον αύλειο  χώρο του 14ου Δημοτικού Σχολείου  όπου γίνονται εργασίες αναβάθμισης  της σχολικής μονάδας και όπως τόνισε μεταξύ άλλων “… προτεραιότητα του Δημάρχου Ξάνθης  είναι η ασφάλεια των μαθητών και η καθαριότητα του χώρου προκειμένου οι εκπαιδευτικοί ανεμπόδιστα να μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους…”.

Παρέλαβα πριν περίπου ένα μήνα το χαρτοφυλάκιο από τον εξαίρετο φίλο και συνεργάτη κ. Γιάννη Ιατράκη

Όπως επεσήμανε ο κ. Αντικουλάνης,  με παρεμβάσεις του ίδιου του Δημάρχου Ξάνθης  την τελευταία διετία έχουν δοθεί επιδοτήσεις που αφορούν τεχνικά έργα τόσο για το εσωτερικό όσο και τους αύλειους χώρους των σχολικών μονάδων, ενώ παράλληλα εξήγησε πως τα σχολικά κτίρια δεν έχουν άδειες λειτουργίας και είναι υπόσχεση πως την επόμενη τριετία θα γίνουν όλες οι ενέργειες για την έκδοσή τους με στόχο την αναβάθμιση των σχολικών μας κτιρίων.

Η επόμενη πενταετία ανήκει στην εκπαίδευση

Ο κ. Αντικουλάνης τόνισε επίσης πως  τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης  Μανώλης Τσέπελης όσο και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μανώλης Φανουράκης έχουν δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο συγκεκριμένο κομμάτι και έχει συναχθεί άτυπα  ένα «συμβόλαιο τιμής»  πως η εκπαίδευση θα είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες της επόμενης πενταετίας της δημοτικής αρχής.  

“… Τους τελευταίους μήνες γυρνάμε τις σελίδες πιο γρήγορα. Δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι όμως ένα είναι σίγουρο και είναι υπόσχεση του Δημάρχου μας,  πως η επόμενη πενταετία ανήκει στην εκπαίδευση...” , κατέληξε ο κ. Αντικουλάνης.

Σχετικά Άρθρα