Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Πόσιμο νερό στον Δήμο Αβδήρων: 30 από τα 48 δείγματα νερού του 2022, δεν συμμορφώνονται με τη νομοθεσία για τις παραμέτρους που εξετάσθηκαν!!!

Μια καταγγελία δεχθήκαμε αυτές τις μέρες, σχετικά με την ποιότητα του νερού που παρέχει η ΔΕΥΑ Αβδήρων στους πολίτες τα τελευταία χρόνια. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, και είναι πάνω από όλα θέμα δημόσιας υγείας, το πρώτο που κάναμε ήταν να αναζητήσουμε οι ίδιοι, τα στοιχεία των εκθέσεων καταλληλότητας νερού, που κάνει για λογαριασμό της ΔΕΥΑ Αβδήρων εξωτερικό συνεργείο.

Παρακάτω ανεβάζουμε όλες τις εκθέσεις δειγμάτων, συνολικά 48 για το έτος 2022, οι οποίες έχουν αναρτηθεί επίσημα από τον Δήμο Αβδήρων στην ιστοσελίδα του.

Εύκολα μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι σε 30 από αυτές στο τέλος της Έκθεσης αναφέρει ότι: «Το δείγμα της παρούσας Έκθεσης Δείγματος δεν συμμορφώνεται με την νομοθεσία για τις παραμέτρους που εξετάσθηκαν και υπόκεινται στον κανόνα απόφασης που προδιαγράφει η νομοθεσία».

Οι δειγματοληψίες που αναφέρουν πρόβλημα για το έτος 2022 είναι στα παρακάτω χωριά:

Γεώτρηση περιοχή Ν. Ζηγού Αεροδρόμιο, Σούνιο, Λευκόπετρα, Μάνδρα, Ποταμιά, Αλκυόνη, Διομήδεια, Πολύσιτος, Γκιώνα, Πηγάδια, Γενισέα, Άβδηρα, Σέλινο, Σέλερο, Αυξέντιο, Βαφέικα, Συδινή, Φίλια, Σήμαντρα, Μαγικό.

Η παράμετρος που παρουσιάζει συνήθη απόκλιση είναι το Χλώριο, δηλαδή τα περισσότερα δείγματα είναι υπο-χλωριωμένα, ενώ σε μια περίπτωση βρέθηκαν Νιτρικά NO3 πάνω από την επιτρεπόμενη τιμή και σε ακόμη δύο περιπτώσεις βρέθηκαν κολοβακτηρίδια!!!

Σε επικοινωνία που είχαμε με την ΔΕΥΑ Αβδήρων οι άνθρωποί της ήταν καθησυχαστικοί αναφέροντάς μας ότι ΟΛΑ είναι καλά και ότι λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα που μπορούν, για να διασφαλίσουν την ποιότητα του νερού.

Μιλώντας με τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Κριτσίνη μας ανέφερε:

«Το ΝΕΡΟ η ποιότητά η επάρκειά του και η τιμή του, είναι στις πρώτες μας προτεραιότητες εφόσον αναλάβουμε την διοίκηση του δήμου στις επερχόμενες εκλογές. Σκοπεύουμε να πετύχουμε την μείωση τις τιμής του νερού σε ποσοστό πάνω από 40% για όλους και τουλάχιστον κατά 75% για τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες του Δήμου μας.

Και θα το πετύχουμε αυτό ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΣ το κόστος ρεύματος της ΔΕΥΑ, που φτάνει σήμερα σε δυσθεώρητα ποσά, επενδύοντας από τον πρώτο κιόλας χρόνο στον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των αντλιοστασίων και στην εκτεταμένη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε όλες μας τις εγκαταστάσεις. Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ της ενέργειας, θα φέρει και τεράστια μείωση στην τιμή του νερού για τους συνδημότες μας!!!

Για το θέμα της ποιότητας του νερού κινούμε άμεσα τις διαδικασίες για ώστε η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων και ο Δήμαρχος να μας εξηγήσουν και θεσμικά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο τι συμβαίνει».

Σχετικά Άρθρα