ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Μετάταξη και μετάθεση σε στρατιωτικά νοσοκομεία για τους στρατιωτικούς που αποσπαστούν στο ΕΚΑΒ

Του Ηλία Προύφα

Σε στρατιωτικά νοσοκομεία θα μπορούν να μετατίθενται, όσα στελέχη των ΕΔ αποσπαστούν στο ΕΚΑΒ.

Μετά το ”πράσινο φως” που άναψε το πρωί από το Υπουργείο Υγείας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι, ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, με εξειδικευμένες δυνάμεις του Στρατού και της Πυροσβεστικής, τα πάντα στο Υπουργείο Άμυνας, είναι έτοιμα για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γι’ αυτό είχε φροντίσει από καιρό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος είχε δώσει εντολές και κατευθύνσεις, με τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, να ανταποκρίνεται άμεσα.

Ήδη αρχής γενομένης από σήμερα που θα εκδοθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, στελέχη από όπλα και σώματα, δηλαδή και εκτός υγειονομικού όπως συμβαίνει σε στρατιωτικά νοσοκομεία, εφόσον πληρούν όλες τις προϋποθέσεις με τα απαραίτητα διπλώματα οδήγησης, θα μπορούν να αποσπασθούν στο ΕΚΑΒ, όπου θα λάβουν και ειδική εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, μετά την εξειδίκευση αυτή και εφόσον θα έχουν αποκτήσει την εμπειρία επί του υγειονομικού πεδίου, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπορούν να μετατίθενται ως οδηγοί ασθενοφόρων και σε στρατιωτικά νοσοκομεία και κυρίως στο 401 και το 424, ως οδηγοί ασθενοφόρου, ενισχύοντας το υπάρχον προσωπικό.

Μάλιστα υπάρχει η σκέψη ακόμη και να μεταταχθούν, στα πρότυπα των συνοδών σκύλων, στο υγειονομικό σώμα, ως οδηγοί και πληρώματα ασθενοφόρων, λαμβάνοντας και τη σχετική εκπαίδευση.

Εκτός από το ΕΚΑΒ, στο οποίο θα γίνουν προσλήψεις και το υγειονομικό των Ενόπλων Δυνάμεων, χρειάζεται ενίσχυση, ειδικά σε επείγοντα περιστατικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από πολλά χρόνια μόλις πέρυσι προσελήφθησαν επαγγελματίες οπλίτες με την ειδικότητα του οδηγού – πληρώματος ασθενοφόρου και αυτοί είναι ελάχιστοι.

Σχετικά Άρθρα