fbpx
Τελευταία ΝέαΤεχνολογία

 Μόνιμη Κατοικία Πρωτοποριακού Design

Η έντονη οικονομική κρίση των περασμένων ετών, έφερε μια μακροχρόνια παύση στον κατασκευαστικό τομέα της χώρας μας, κάτι που είχε επίπτωση αφενός στην εργασιακή αποκατάσταση των σχετικών επαγγελματιών, αναγκάζοντας πολλούς από αυτούς σε αλλαγή πεδίου ή οικονομική μετανάστευση, και αφετέρου αποτέλεσε παράγοντας κορεσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα, αφού η ζήτηση υπερέβαινε κατά πολύ την προσφορά.

H σταδιακή ανάκαμψη, σε συνδυασμό με τις διάφορες κρατικές επιδοτήσεις, φέρνουν ξανά την οικοδομική ανέγερση στο προσκήνιο, και δημιουργώντας το δίλημμα ανάμεσα στην αγορά και την κατασκευή οικίας, συγκρίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε επιλογής.

Ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την απόφασή σου είναι το χρονικό πλαίσιο. Εάν υπάρχει βιασύνη η αγορά κατοικίας πραγματοποιείται πολύ πιο ταχέως σε σχέση με την κατασκευή, ειδικά αν συμπεριλάβουμε και την περίοδο του σχεδιασμού.
Θεωρώντας ότι ένας τέτοιος περιορισμός δεν υπάρχει, αντιμετωπίζοντας την οικία ως μια επένδυση υψίστης σημασίας, θα θέλαμε να σου κάνουμε μερικές προτάσεις, για να χρησιμοποιήσεις ως πυξίδα στα πλάνα σου. 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που φέρει η δημιουργία της δικής σου μόνιμης κατοικίας, είναι αυτή του μοναδικού σχεδιασμού, που θα ανταποκρίνεται πλήρως στα όνειρα και τις ανάγκες σου. Μια τόσο δεσμευτική απόφαση, και εφόσον είσαι στην πλεονεκτική θέση να διαθέσεις το αξιοσέβαστο ποσό που απαιτείται, θα ήταν άδικο να μην εξετάσει ενδελεχώς διάφορες παραμέτρους. Για παράδειγμα: έχεις αναλογιστεί ποτέ ποιο θα ήταν το κύριο υλικό κατασκευής, και σε τι αυτό θα σε εξυπηρετούσε; Υποθέτουμε πως όχι. Οι μεταλλικές κατασκευές κτιρίων στο voutsadakis.gr για τις οποίες μπορείς να αντλήσεις λεπτομέρειες από το διαδίκτυο ή κάποιο τεχνικό γραφείο είναι μια εξέχουσα επιλογή, που εκτός από τις διαχρονικές προδιαγραφές που οφείλονται στις ιδιότητες του χάλυβα, η εφαρμογή πιο εξελιγμένων μεθόδων και νέων τεχνολογιών, προσφέρουν ένα αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας για κάθε ένοικο.

  • Κόστος

Όταν μιλάμε για μεταλλική κατασκευή, μιλάμε επί του πρακτέος για ένα σύνολο ανεξάρτητων προκατασκευασμένων μεταλλικών μελών, που συναρμολογούνται ταχύτατα στο πεδίο συνθέτοντας το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό συνεπάγεται τόσο τη χαμηλότερη απαίτηση στα υλικά, όσο και την εξοικονόμηση από τα εργατικά χέρια κατά τη διάρκεια της  “συναρμολόγησης”. 

  • Ποιότητα & Καινοτομία

Η αναλογία δε, του κατασκευαστικού κόστους, με τις δυνατότητες που δίνονται για πρωτοποριακό σχεδιασμό που ξεφεύγει από το συνηθισμένο και εντυπωσιάζει, είναι μοναδική και σαφώς ένα ακόμη ισχυρό πλεονέκτημα. Δεν είναι όμως μόνο η εύπλαστη και ευέλικτη διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου, αλλά και η ανθεκτικότητα του σκελετού στο χρόνο και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (πχ. Δυσπρόσιτες περιοχές, ακραιά-τροπικά φαινόμενα), από αυξάνει το προσδόκιμο ζωής και ταυτόχρονα προστατεύει του ενοίκους.

  • “Πράσινη” Διαβίωση

Τέλος, μία από τις τάσεις που γνωρίζουν αυξανόμενη δημοφιλία τελευταία, και οι συνθήκες το έχουν εν μέρει επιτάξει, είναι ο βιοκλιματικός σχεδιασμός. Κατά αυτόν, στόχος είναι η μέγιστη και έξυπνη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (πχ. ηλιακή), η σωστή μόνωση, η εφαρμογή πρακτικών για τη σωστή επανακυκλοφορία του αέρα κλπ, με τρόπο τέτοιο ώστε να περιορίζεται κατά το μέγιστο η χρήση τεχνητών μέσων θέρμανσης – ψύξης. Η μεταλλική κατασκευή αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για τον καλύτερο σχεδιασμό αυτής της νοοτροπίας.
Τα βασικά οφέλη είναι 2, και αφορούν ασφαλώς την εξοικονόμηση χρημάτων των ιδιοκτητών, και έπειτα το ασθενέστερο περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Σχετικά Άρθρα