ΑστυνομικάΤελευταία Νέα

Εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις ληστειών και 1 περίπτωση κλοπής, που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Ξάνθης

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 10 ημεδαπών, οι 2 από τους οποίους είναι έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης για παρόμοια αδικήματα

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, πέντε(5) περιπτώσεις ληστειών και μία(1) περίπτωση κλοπής, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2022έως τον Μάρτιο του 2023, σε περιοχέςτης Ξάνθης.

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δέκα (10) ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες, κλοπή, εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ δύο (2) από τα μέλη της οργάνωσης που περιλαμβάνονται στη σχετική δικογραφία είναι έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης για παρόμοια αδικήματα.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, προέκυψε ότι ο ένας από τους δράστες ενεργώντας από κοινού και με διάφορες συνθέσεις,  με τους λοιπούς συνεργούς του, διέπραξαν πέντε ληστείες και μία κλοπή, σε περιοχές της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότιοι δράστες:

Την 25-12-2022 το μεσημέρι μετέβησαν σε ποιμνιοστάσιο ημεδαπού και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν από την κατοχή του χρηματικό ποσό,δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κυνηγετικό όπλο.

Την 28-12-2022 τις πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξαν οικία που διέμεναν δύο ημεδαποί στην Ξάνθη προκαλώντας φθορές και με τη χρήση βίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους,  αφαίρεσαν από το εσωτερικό της  χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Την 15-01-2023 το βράδυ εισήλθαν σε οικία που διέμεναν τρεις ημεδαποί σε οικισμό της Ξάνθης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με τη χρήση βίας και την απειλή κυνηγετικών όπλων αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρηματικό ποσό χρυσαφικά και τρία κινητά τηλέφωνα.

Την 24-1-2023 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, εισήλθαν σε οικία που διέμεναν τέσσερις ημεδαποί έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τουςκαι με τη χρήση βίας και απειλής με κυνηγετικά όπλα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρήματα, τιμαλφή, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα ρολόι και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχαν οι δράστες, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί τον Δεκέμβριο του 2022 και κατασχέθηκε.

Την 16-3-2023 τις πρώτες πρωινές ώρες σε οικισμό της Ξάνθης, εισήλθαν σε οικία που διέμεναν δύο ημεδαποί, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρήματα, τιμαλφή και ένα κινητό τηλέφωνο.

Την 15-01-2023 το βράδυ διέρρηξαν οικία ημεδαπού σε οικισμότης Ξάνθης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της χρυσαφικά, χρηματικό ποσό και ένα κυνηγετικό όπλο.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση,οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά περισσότερα από 50.500 ευρώ,αντικείμενα –χρυσαφικά – τιμαλφή μεγάλης αξίας, τρία κυνηγετικά όπλα και κινητά τηλέφωνα.

Κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα