Κύριο ΘέμαΜειονότηταΤελευταία Νέα

60χρονος Γάλλος αντιεξουσιαστής χωρίς έγραφα έσκισε το κοράνι και προξένησε φθορές στο Τζαμί των Θερμών

Ένα απίστευτο περιστατικό είχαμε χθες το βράδυ στις 7 η ώρα στα λουτρά Θερμών στο δήμο Μύκης όταν ένας επισκέπτης κατά δήλωσή του αναρχικός γαλλικής υπηκοότητας, μπήκε στο τζαμί της περιοχής και αφού προξένησε διάφορες φορές έσκισε το Κοράνι πήρε μία κουρτίνα και την έβαλε πάνω στο κεφάλι του κυκλοφορώντας μέσα στο χωριόΆμεσα οι κάτοικοι ενημέρωσαν την αστυνομία και άνδρες της κρατικής ασφάλειας έφτασα στο σημείο και τον συνέλαβαν.

Σήμερα ‘ήδη αυτό το περιστατικό παίρνει μεγάλες διαστάσεις σήμερα και στην Τουρκία στα ΜΜΕ.

Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες μας πρόκειται για ΓάλλοΒούλγαρο περιθωριακό τύπο ο οποίος βρέθηκε στο σημείο χωρίς να έχει ταξιδιωτικά έγγραφα και προκάλεσε το περιστατικό. Η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης δρώντας αποτελεσματικά τον συνέλαβε άμεσα και αυτή τη στιγμή τον ανακρίνει

15-06-23 Δήλωση Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή για το συμβάν σε Tζαμί της Ξάνθης

Οι ασεβείς πράξεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε Τζαμί της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης, είναι απολύτως καταδικαστέες χωρίς αστερίσκους, προξενούν ιδιαίτερη θλίψη σε όλους μας, αλλά, συγχρόνως, χαλυβδώνουν την θέλησή μας να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο του απόλυτου σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας των μουσουλμάνων συμπολιτών μας της Θράκης, την οποία άλλωστε εγγυάται το Σύνταγμα της Ελλάδας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία η οποία επενέβη άμεσα, συνέλαβε τον αλλοδαπό δράστη και ήδη ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία του νόμου. Ο σεβασμός στους χώρους λατρείας κάθε θρησκευτικής κοινότητας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία για την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα