fbpx
ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Ξάνθη : Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη από τον Γιάννη Παπαχρόνη

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη ζωής – Στην μεγάλη γιορτή εθελοντή αιμοδότη συμμετείχαν σήμερα οι σύλλογοι  εθελοντών αιμοδοτών της Ξάνθης Α .ΚΥ.ΔΜΟΣ – Άπλωσε το χέρι σου και Η ΑΓΑΠΗ

Γιάννης  Παπαχρόνης , Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» : Οι αιμοδότες της Ξάνθης γιορτάζουν τη σημερινή ημέρα νε τον καλύτερο τρόπο, προσφέροντας αίμα!

Ενώ αιμοδοτούσε ο κ. Γιάννης  Παπαχρόνης μίλησε για την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη και παρότρυνε όλον τον κόσμο ιδίως τη νεολαία μας ν’ αρχίσει να δίνει τακτικά  αίμα.

Αφορμή για τον σημερινό εορτασμό είναι η ημερομηνία γέννησης του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος και τα ρέζους και τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 1930 για τις σημαντικές αυτές ανακαλύψεις του. Όπως τόνισε ο κ. Παπαχρόνης,  ο Αυστριακός ιατρός βραβεύτηκε στη συνείδηση όλων των ανθρώπων γιατί με τις ανακαλύψεις του , σώθηκαν εκατομμύρια ζωές.

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:

να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες

να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες

να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Τάσος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών   Α.ΚΥ.ΔΜΟΣ – Άπλωσε το χέρι σου: «..Προσφέρουμε με ανιδιοτέλεια στον συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη..»  

Την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας ως πράξη ανιδιοτέλειας και παράλληλα  έκφραση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών   Α.ΚΥ.ΔΜΟΣ – Άπλωσε το χέρι σου κ. Τάσος Κωνσταντινίδης ενώ παράλληλα ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες που αφιέρωσαν λίγα λεπτά από τον χρόνο τους για να προσφέρουν το πολύτιμο αυτό αγαθό προς τον συνάνθρωπο.

Όπως δήλωσε  ο κ. Κωνσταντινίδης στο xanthinews.gr  ο Σύλλογος «Άπλωσε το χέρι σου»  δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του ΓΝΞ να συμμετάσχει σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή και τόνισε πως είμαστε εδω μία ανθρώπινη αλυσίδα για να προσφέρουμε με πάρα πολύ μεγάλη αγάπη στον συνάνθρωπο.  

Τέλος ο κ. Τάσος Κωνσταντινίδης αποσαφήνισε πως ο σύλλογος «Άπλωσε το χέρι σου» δημιουργήθηκε αποκλειστικά για ανιδιοτελή προσφορά όχι μόνο στην περιοχή της Ξάνθης αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.   

Σχετικά Άρθρα