Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Μελέτη ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για την παραλιακή ζώνη, έφερε ο Τσιτιρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο!!! Ευτυχώς ο Κριτσίνης έβαλε τις φωνές και απέτρεψε την ψήφισή του… (Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί και θα περιμένω να δω ποιοι σύμβουλοι θα το ψηφίσουν)

Απίστευτες καταστάσεις έζησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων χθες το βράδυ, Δευτέρα 29 Μαΐου 2023  όταν (αιφνιδιαστικά και πολύ πιεστικά να παρθούν ΑΜΕΣΑ αποφάσεις) η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Τσιτιρίδη έφερε (σαν τελευταίο μάλιστα θέμα) την γνωμοδότηση για τη Β΄ Φάση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Αβδήρων, πρώην Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (Τ.Χ.Σ.) Δήμου Αβδήρων.

Από όσα είπε η μελετητήρια (που πίεζε να ψηφιστεί ο θέμα για να πληρωθεί όπως είπε τα υπόλοιπα χρήματα για την μελέτη που κόστισε 228.000 ευρώ) και από τους χάρτες που παρουσίασε η μελετητική ομάδα, αν όλα αυτά ψηφιστούν και ενταχθούν στο Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αβδήρων θα πρόκειται για μια ΝΕΑ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για ΟΛΗ την ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ της Ξάνθης από Μυρωδάτο μέχρι Πόρτο Λάγος, όπου πραγματικά δεν θα μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση τουριστικού χαρακτήρα και φυσικά δεν θα μπορέσουμε ΠΟΤΕ να εκμεταλλευτούμε Τουριστικά ή ακόμη και οικιστικά όλες αυτές τις περιοχές λόγω των τεράστιων περιορισμών που θα βάζει το νέο Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αβδήρων!!!!

Στην ουσία δεν θα μπορεί να μπει ούτε βίδα (πόσο μάλιστα να χτιστούν νέοι οικισμοί) στην παραλιακή περιοχή από Μυρωδάτο μέχρι Πόρτο Λάγος, (συμπεριλαμβανομένου Νέας Κεσάννης, Σουνίου, Συδινής κλπ) όπου ορίζεται μάλιστα και μια νέα ζώνη 50 μέτρων από την ακτή (εκεί που σκάει το κύμα) όπου δεν θα έπρεπε, και δεν θα πρέπει να υπάρχει ΤΙΠΟΤΕ άλλο παρά μόνο παραλία…

Όλα αυτά ΑΚΟΜΑ και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Τσιτιρίδη τα άκουγαν με ανοικτό το στόμα και ευτυχώς ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Σάκης Κριτσίνης σηκώθηκε επάνω, έβαλε τις φωνές, ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει, ζήτησε οι αλλαγές αυτές να έρθουν σε γνώση της τοπικής κοινωνίας, και τελικά η Δημοτική Αρχή βάζοντας την ουρά στα σκέλια «τράβηξε το θέμα πίσω» και θα το ξαναφέρει σε επόμενη συνεδρίαση.

Ο Σάκης Κριτσίνης μίλησε για ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για την περιοχή, για καταστροφή όλου του Τουριστικού Σχεδιασμού και των Αναπτυξιακών Προοπτικών των παραλιών, γεγονός το οποίο φυσικά και είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Τέλος ο κ. Κριτσίνης πρότεινε να γίνουν ριζικές αλλαγές στο Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αβδήρων στα πρότυπα του Φαναρίου και της Κεραμωτής και ζήτησε στην ειδική συνεδρίαση να κληθεί και ο Φορέας αλλά και οι πολίτες ώστε να προλάβουμε και να αποτρέψουμε την έκδοση του ΠΔ και την νέα καταστροφή του τόπου μας.

Δείτε την παρέμβαση Κριτσίνη και την επίθεση που εξαπέλυσε στην Δημοτική Αρχή με αποτέλεσμα την πλήρη οπισθοχώρηση στο παρακάτω βίντεο:

Σχετικά Άρθρα