ΈβροςΤελευταία Νέα

Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Καταγγέλλει προκλητικές διεργασίες της μουσουλμανικής μειονότητας στη Ροδόπη

Βαρείς υπαινιγμούς αν όχι ευθείες καταγγελίες για διεργασίες της μουσουλμανικής μειονότητας σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ροδόπη, τον μόνο νομό που ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτος στις εκλογές, αφήνει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

Δίνοντας συνέχεια στις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί, ανάμεσά τους από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άνθιμος κάνει λόγο για «Εργαλειοποίηση της θρησκευτικής ταυτότητος των πολιτών από κέντρα και εξουσίες που έχουν ως στόχο την χειραγώγηση των πολιτών στις εκλογές» και αμέσως μετά γίνεται πιο σαφής.
Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως μιλά για «ανησυχητικές διεργασίες και αποτελέσματα στους κόλπους της μειονότητος στο Νομό Ροδόπης κα για προκλητικές και φαύλες διεργασίες εντός της μουσουλμανικής μειονότητος της Θράκης.

Η δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου για τις εκλογές της 21ης Μαΐου
«Εργαλειοποίηση της θρησκευτικής ταυτότητος των πολιτών από κέντρα και εξουσίες που έχουν ως στόχο την χειραγώγηση των πολιτών στις εκλογές…

Οι 19ες εκλογές της Μεταπολίτευσης στη Χώρα μας ανέδειξαν και τεκμηρίωσαν ένα φαινόμενο και μια πρακτική που προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία.

Εννοώ την εργαλειοποίηση της θρησκευτικής ταυτότητος των πολιτών από κέντρα και εξουσίες που έχουν ως στόχο, αφ’ ενός μεν την χειραγώγηση των πολιτών στις εκλογές και αφ’ ετέρου, τον έλεγχο βασικών πυλώνων του πολιτικού μας συστήματος.

Η συγκεκριμένη επικίνδυνη πρακτική η οποία, σε μια πολιτική διαδικασία, προτάσσει το θρησκευτικό συναίσθημα έναντι της πολιτικά ιδεολογικής οικειότητος, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανατροφής φονταμενταλιστών και φανατικών ή υπάκουων πολιτικών στελεχών. Τα επικίνδυνα αυτά άτομα, στη συνέχεια, στρεβλώνουν και υπονομεύουν τους Κανόνες και τις Αξίες του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Χαρακτηριστικές ανησυχητικές περιπτώσεις, που εμφανίσθηκαν στην προ ημερών εκλογική διαδικασία, είναι οι διεργασίες και τα αποτελέσματα στους κόλπους της μειονότητος στο Νομό Ροδόπης, καθώς και η προκλητική παρέμβαση μοναστικών και παρεκκλησιαστικών οργανώσεων στην υποστήριξη Κομμάτων. Ο αντιδημοκρατικός αυταρχισμός, ο ψηφοθηρικός κυνισμός και η εργαλειοποίηση του θρησκευτικού συναισθήματος, ως μέσα για την κατάκτηση αλλότριων στόχων, αποτελούν τεράστιες απειλές για το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία των προσώπων.

Ειδικότερα για την Θράκη, οι προκλητικές και φαύλες διεργασίες εντός της μουσουλμανικής μειονότητος, αποδεικνύουν περίτρανα ότι το περίφημο «Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης», εξόκειλλε τελικά, σε άλλοθι απενοχοποίησης των Κομμάτων από τις ευθύνες που έχουν απέναντι στην περιοχή. Και όχι φυσικά, αυτό που θα έπρεπε να είναι: ένα υλοποιήσιμο σχέδιο για την πολυδιάστατη ανάπτυξη της Θράκης υπέρ όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της.

† Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος»

Γιατί «κράτησε» ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη -Υπάρχει θέμα με τον βουλευτή Οζγκιούρ Φερχάτ που εξελέγη
Στη Ροδόπη, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος με 33,18% και 20.183 ψήφους έναντι 27,06% και 16.462 ψήφους της ΝΔ. Πρώτος σε ψήφους στη συγκεκριμένη περιφέρεια ήρθε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ με 20.183 σταυρούς, ενώ εκλέγονται, επίσης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης της ΝΔ και ο Ιλχάν Αχμέτ του ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκλογή του Ο. Φερχάτ και οι δημόσιες σχέσεις του με το τουρκικό προξενείο δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα. Μάλιστα με ανάρτησή της η Ελένη Λαφτσή, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε πυρά για την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ κάνοντας λόγο για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη.

Η ανάρτηση της Ελένης Λαφτσή

«Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!».

Για τουρκική μειονότητα στη Δ. Θράκη μιλούσε ο Οζγκιούρ Φερχάτ λίγο πριν από τις εκλογέςΥπενθυμίζεται πως μόλις μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ είχε επιστρατεύσει την προπαγάνδα της Άγκυρας περί «τουρκικής» μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Η ηχηρή παραίτηση στον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης με αιχμές για «παράδοση στο προξενείο»

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιανουάριο είχε προχωρήσει σε δημόσια δήλωση παραίτησης από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, ο οποίος επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής και «παράδοση στο προξενείο».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της παραίτησής του είχε κάνει ονομαστική αναφορά και στον Οζγκιούρ Φερχάτ, υποστηρίζοντας πως στο όνομα της προσωπικής του φιλοδοξίας να γίνει βουλευτής έχει παγιδεύσει ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ του νομού σε έναν πολιτικό κατήφορο που καταλήγει στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα