Κοινωνία Τελευταία Νέα

Οι μαθητές του εκκλησιαστικού παρέθεσαν γεύμα στις αρχές του τόπου!!!

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου στη 13.00 το μεσημέρι παρατέθηκε γεύμα στην τραπεζαρία του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Ξάνθης. Στο γεύμα παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης, η Δ/ντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα. Μάλαμα Σιδηροπούλου, η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα. Ευμορφία Στυλιανίδου, η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης της Σχολικής Μονάδας κα. Όλγα Γκούμα, ο κ. Γεώργιος Αργυρόπουλος ο οποίος θα αναλάβει χρέη νέου Δ/ντη από το νέο σχολικό έτος, ο αστυνομικός Δ/ντης κ. Πασχάλης Γιώρης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Ιωάννης Αραμπατζής,ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Δ΄ ΣΣ, και μέλη της Σχολικής Εφορίας.

Πιστοί στην παράδοση η οποία τηρείται στην Εκκλησιαστική Σχολή χρόνια τώρα και στο σημερινό Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο είθισται τις τελευταίες μέρες του σχολικού έτους να παρατίθεται γεύμα με τη συμμετοχή επίσημων προσκεκλημένων προς τιμή των αποφοίτων της Γ΄ Λυκείου του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος προσκεκλημένοι, καθηγητές και μαθητές έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου και να απολαύσουν τα πλούσια εδέσματαπου παρατίθενται από τον μάγειρα του σχολείου. Η παράδοση θέλει ένας από τους αποφοίτους να απευθύνει τον αποχαιρετιστήριο λόγο εκ μέρους των λοιπών αποφοίτων, στον οποίο αποτιμά τις στιγμές τις οποίες πέρασε κατά την διάρκεια της φοίτησής του, τυχόν ευχαριστίες προς τους καθηγητές και τη διεύθυνση του σχολείου, όπως επίσης και προς τον οικείο Μητροπολίτη. Στη συνέχεια γίνεται η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, τα οποία επιδίδει ο Μητροπολίτης προς τους αποφοίτους και αντίστοιχα οι απόφοιτοι προς τον Μητροπολίτη. Το γεύμα ολοκληρώνεται με τραγούδια και ύμνους από τη χορωδία του σχολείου.

Σχετικά Άρθρα