Μουσική Τελευταία Νέα

Ελληνοαμερικανική Συνεργασία και στον Πολιτισμό (φωτογραφίες +video από την εκδήλωση του Δ’ΣΣ στην Κομοτηνή)

Μαίρη Δαληκριάδου

Το Δ’ Σώμα Στρατού την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 στις 8 η ώρα το βράδυ πραγματοποίησε με επιτυχία στο μέγαρο μουσικής Κομοτηνής μουσική εκδήλωση με την σύμπραξη της ορχήστρας της USAREUR-AF και Στρατιωτικής Ορχήστρας του Δ’ Σώματος Στρατού.

Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και είναι στα πλαίσια της καλής αμυντικής συνεργασίας και των κοινών ασκήσεων της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στο μουσικό μέγαρο οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν τις ορχήστρες και τους τραγουδιστές και των δύο κρατών με επιλεγμένα τραγούδια εισπράττοντας κάθε φορά το έντονα χειροκρότημα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων οι προσκεκλημένοι του για τα «Ελευθέρια» της Κομοτηνής ο Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, ο Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων κ. Αμφιλόχιος και ο νέος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, πλήθος κόσμου από την πόλη της Κομοτηνής και τις γύρω περιοχές.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Στρατηγός Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Δημόκριτος Κωνσταντάκος στην αποφώνηση ευχαρίστησε τις δύο ορχήστρες που συμμετείχαν, το λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τμήμα ΤΕΦΑΑ και επέδωσε τιμητικές πλακέτες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αμέσως μετά ακολούθησε gala σε αίθουσα του μεγάρου μουσικής Κομοτηνής. Νωρίτερα στην είσοδο οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την έκθεση ζωγραφικής του κυρίου Ηλιάδη.

Σχετικά Άρθρα