fbpx
ΚόμματαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Ο πρώην εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής μιλά στο κανάλι του Βασίλη Καρυπίδη (βίντεο)

Ο πρώην εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής μιλά στο κανάλι του Βασίλη Καρυπίδη (βίντεο)

Ο Γιώργος Πεταλωτής αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αποκτώντας διδακτορικό στην Ποινική Επιστήμη.

Ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης της Γερμανίας, με πτυχίο Επιστήμης στη Νομική Ορολογίας. Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιστήμη της Βιοηθικής από το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Το 1993, ο κ. Πεταλωτής έγινε μέλος του δικηγορικού συλλόγου του Νομού Ροδόπης και εξελέγη πρόεδρος του σώματος το 1998, όπου παρέμεινε ενεργός μέχρι το 2002. Το 2005 επανεξελέγη πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Νομού Ροδόπης.

Πολιτική σταδιοδρομία

Το 2007, ο κ. Γιώργος Πεταλωτής ήταν μέλος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Μετά τις εκλογές του 2009, ο κ. Πεταλωτής διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός του Πρωθυπουργού και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από τις 17 Ιουνίου 2011 έως τις εκλογές του Μαΐου 2012, διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σχετικά Άρθρα