fbpx
ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης μετείχε ενεργά στο 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού 

«3 -6 Μαϊου 2023 πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον καρκίνο του μαστού και την υγεία του μαστού SIS WORLD CONGRESS ON BREAST CANCER AND HEALTH CARE.
Για πρώτη φορά η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης συμμετείχε και μάλιστα με προφορική εργασία σε παγκόσμιο συνέδριο μαστού.
Επιστημονικά υπεύθυνη για την εργασία ήταν η χειρουργός κ. Βαραδά Ευτέρπη, ενώ η εργασία παρουσιάστηκε από την ιατρό κ. Αλή Ογλού Τσιλέρ. Η εργασία έλαβε τα συγχαρητήρια του προεδρείου και έθεσε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μελλοντικές επιστημονικές ανακοινώσεις.»

Η γιατρός κυρία Τζιλέρ Αλή Ογλού  γράφει στην ανάρτησή της στα social media:
«Τα κατάφεραμε!
Για πρώτη φορά είχαμε την τιμή να είμαστε ομιλητές σε παγκόσμιο συνέδριο!
Η χαρά που είχαμε όταν έγινε δεκτή η εργασία μας όσον αφορά ένα σπάνιο περιστατικό με καρκίνο του μαστού όπου, χειρουργήθηκε στην κλινική μας, ήταν απερίγραπτη!
Με επιστημονικά υπεύθυνη την διευθύντρια μου και χειρουργό κ. Βαραδά Ευτέρπη, παρευρεθήκαμε στο 21ο παγκόσμιο συνέδριο του καρκίνου του μαστού και της υγείας του μαστού. Γνωρίσαμε εξαιρετικούς επιστήμονες από όλο τον πλανήτη κι εκεί συνειδητοποίησα το τι έχουμε πετύχει από ένα μικρό περιφερειακό νοσοκομείο στην Ξάνθη.
Ο φόβος και το άγχος που είχα εδώ και εβδομάδες, όταν μου ανέθεσε την ομιλία η κ. Βαραδά και όταν συνειδητοποίησα το τι σημαίνει αυτό καθώς παρακολουθούσαμε εξαιρετικές παρουσιάσεις από καθηγητές από την Βραζιλία μέχρι και την Ιαπωνία, δεν περιγράφονται. Μόνο στην ιδέα πως θα παρουσιάσω εγώ ως ειδικευόμενη, πολύ μικρότερη, από ένα μικρό νοσοκομείο, έχανα τον ύπνο μου. Όπως είπε και ο διευθυντής μου, ο αγαπητός κ. Γεωργίου που πάντα είναι δίπλα μας, «έχεις ξεπεράσει τον εαυτό σου!».
Σήμερα τελειώνοντας την παρουσίαση και λαμβάνοντας επαίνους από τους προέδρους, είμαστε βαθιά συγκινημένες και περήφανες, που καταφέραμε όχι απλά να εκπροσωπήσουμε τίμια την κλινική μας αλλά και να ανοίξουμε νέους δρόμους.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους, τις φίλες και την οικογένεια μου που όλο αυτό το διάστημα ηταν δίπλα μου και πίστεψαν σε μένα. Την συνάδελφο και φίλη Εριφύλλη Ιωαννίδου που δεν θυμάμαι ποσά βράδια δεν κοιμηθήκαμε και κατεβάζαμε άρθρα για το περιστατικό. Τον διευθυντή της κλινικής μας τον κ. Γεώργιο Γεωργίου που ήταν δίπλα μας, πίστευε σε εμάς και χάρηκε πιο πολύ από εμάς για εμάς.
Τέλος την κ. Βαραδά που με εμπιστεύθηκε, που πίστεψε σε μένα όσο κανένας άλλος και με καμάρωνε από κάτω όχι μόνο ως ειδικός αλλά και σαν μητέρα που θέλει να βλέπει ψηλά τα παιδιά της. Χωρίς εκείνη, δεν θα ζούσαμε το σημερινό, τα συγχαρητήρια σε εκείνη και εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να συνεχίσει να μας κάνει περήφανους!»

Σχετικά Άρθρα