Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Τα ονόματα των υποψηφίων του ΚΚΕ(μ-λ) στην Ξάνθη στις επερχόμενες εκλογές

Με κεντρικό σύνθημα το «ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ» το ΚΚΕ(μ-λ) κατεβαίνει αυτοδύναμα στις εκλογές της 21ης του Μάη.  

Σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από τον φόβο μίας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης με ολέθρια αποτελέσματα για τους λαούς, και ταυτόχρονα εξελίσσεται η ολομέτωπη επίθεση του συστήματος στις εργαζόμενες-λαϊκές μάζες και την νεολαία, η οργάνωση μας επιδιώκει να αναδείξει την πολιτική γραμμή της αντίστασης ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και της διεκδίκησης για ζωή με δουλειά, ψωμί, ειρήνη και δημοκρατικά δικαιώματα. Σε μία κατεύθυνση αναμέτρησης με το σύστημα ενάντια στις λογικές της συνδιαλλαγής και της υποταγής, μίας κατεύθυνσης που στην πορεία της θα αναδεικνύει την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας, όπου ο λαός μας μπορεί και πρέπει να γίνει αφέντης στον τόπο του, μίας κοινωνίας σοσιαλιστικής. 

Με την συμμετοχή του στις εκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) θέλει να αναδείξει στον λαό το πραγματικό πρόσωπο του συστήματος της εκμετάλλευσης και της φτώχειας, της εξάρτησης και του πολέμου, της φασιστικοποίησης και της τρομοκρατίας. Να σταθεί δίπλα στις λαϊκές μάζες που εκβιάζονται με τα ψεύτικα διλλήματα που του θέτουν τα κόμματα του συστήματος, που απαιτούν «ισχυρή κυβέρνηση» για να συνεχίσει και να ενταθεί η αντιλαϊκή πολιτική. Να αναδείξει την γραμμή του αγώνα και της πάλης απ’ την μεριά του λαού και της νεολαίας ως το μόνο δρόμο που μπορεί να βρει διέξοδο και να έχει νίκες και κατακτήσεις η συσσωρευμένη οργή που μόνο ένα μέρος της εκδηλώθηκε με το έγκλημα των Τεμπών. Να αναδείξει την πολιτική δράση του και τις πρωτοβουλίες που πήρε την τετραετία που μεσολάβησε μεταξύ της προηγούμενης και της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης. 

Στις επικείμενες εκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετέχει με ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Στην περιφέρεια της Ξάνθης οι υποψήφιοι βουλευτές είναι: 

  1. Ασβεστόπουλος Κωνσταντίνος, Μισθωτός Τεχνικός 
  2. Μάρκογλου Ιωάννα, Φοιτήτρια στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης 
  3. Νουρή Ογλού Νταμλά, Ιδιωτική Υπάλληλος 
  4. Χατζησάββας Στέφανος, Συνταξιούχος Χημικός Μηχανικός  Ξάνθη, 26/4/2023

ΚΚΕ(μ-λ)

Σχετικά Άρθρα