-Ο Πρόεδρος της Τηλεπικοινωνιακής Ένωσης Θράκης Άκης Πανταζίδης, έθεσε σε εγρήγορση την “Ομάδα αποκατάστασης Επικοινωνιών”,με την ευκαιρία της συμμετοχής στις ειδικές εκδηλώσεις εκπομπής-επικοινωνίας από τις 11 έως τις 25 Απριλίου για να επικεντρωθεί η προσοχή στην καμπάνια «Ανθρώπινη Ασφάλεια για Όλους».
Ο Πρόεδρος της ΤΗΛΕΘΡΑ, σημείωσε τη σημαντική συμβολή των ασυρματιστών στο διεθνές στερέωμα, στην Ελλάδα αλλά και τοπικά εδώ στην Ξάνθη, για την ασφάλεια σε ανθρωποκεντρικό επίπεδο, με την ανάπτυξη εξοπλισμού και εφεδρικών συστημάτων επικοινωνίας στεν ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, την εκπαίδευση για τη λειτουργία τους σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, την εξοικείωση των χειριστών με συστήματα επικοινωνίας, που διασφαλίζουν την ορθή και αποτελεσματική ανταπόκριση.
Ο Άκης Πανταζίδης προκειμένου να εξασφαλίσει την επιτυχία της δράσης ανέθεσε τις τεχνικές λεπτομέρειες του όλου εγχειρήματος στην “Κορυφή της Πυραμίδας”, στην “Αιχμή του Δόρατος”, δηλαδή στον Στέλιο Δαηλίδη, όπως τον αποκαλούν οι άνθρωποι της ΤΗΛΕΘΡΑ, για την ύψιστη αξιοπιστία του σε τεχνικά ζητήματα.
Η Διεθνής Ένωση Ραδιοερασιτεχνών IARU ανακοινώνει ότι το θέμα της εφετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοερασιτεχνισμού (18/4/2023) θα είναι «Ανθρώπινη Ασφάλεια για Όλους». Για πρώτη φορά στα χρονικά το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Ανθρώπινη Ασφάλεια* και η Παγκόσμια Ακαδημία Τέχνης & Επιστήμης** συνεργάζονται με την IARU σε μια καμπάνια, για να αναδειχθεί ο ρόλος που παίζει ο Ραδιοερασιτεχνισμός στην αντιμετώπιση των πιο πιεστικών αναγκών του κόσμου.
Ως Ανθρώπινη Ασφάλεια μετριέται η ασφάλεια σε ατομικό επίπεδο. Η έννοια αυτή, που εισήχθη από τα Ηνωμένα Έθνη το 1994, αναγνωρίζει επτά διαστάσεις, που έχουν σχέση μεταξύ τους και που είναι απαραίτητες για την ευημερία του ατόμου: Οικονομία, τροφή, υγεία, περιβάλλον, προσωπικά, κοινωνία και πολιτική.
Οι συμμετέχοντες σ’ αυτή την δράση θεωρούν ότι ο Ραδιοερασιτεχνισμός κατέχει μοναδική θέση για την αντιμετώπιση ανθρωποκεντρικών προκλήσεων ασφάλειας ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες προωθώντας την τεχνική γνώση, πρακτικές δεξιότητες, πρωτοποριακή τεχνολογία και την ανάπτυξη εφεδρικών συστημάτων σε επίπεδο κοινότητας, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε επείγουσες καταστάσεις.
Η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές και ένοπλες συγκρούσεις σε διάφορες ηπείρους υποσκάπτουν την ασφάλειά μας και δεν έχουν όρια.
Ο Ραδιοερασιτεχνισμός έχει επανειλημμένα επιδείξει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις ανθρώπινες ανάγκες ασφαλείας. Είναι ένα πραγματικά παγκόσμιο μέσο επικοινωνιών, στο οποίο συμμετέχουν περίπου τρία εκατομμύρια ενθουσιώδεις ραδιοερασιτέχνες, που ενώνουν κοινότητες και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Η IARU, η ομοσπονδία εθνικών ραδιοερασιτεχνικών Ενώσεων από πάνω από 150 χώρες διεθνώς, αποτελεί τον παγκόσμιο εκπρόσωπο του Ραδιοερασιτεχνισμού μέσω της συμμετοχής του στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών – ITU, μια Υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και μέσω άλλων δράσεων.
Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοερασιτεχνισμού η IARU και οι Ενώσεις-μέλη της θα διεξάγουν ειδική εκδήλωση στον αέρα διάρκειας δύο εβδομάδων από τις 11 έως τις 25/4/2023. Θα λειτουργήσουν σε όλο τον κόσμο Ειδικοί Σταθμοί (special event stations), για να επιστήσουν την προσοχή στην καμπάνια «Ανθρώπινη Ασφάλεια για Όλους».
Επικοινωνία: [email protected]
* UNITED NATIONS TRUST FUND FOR HUMAN SECURITY
** WORLD ACADEMY FOR ART & SCIENCE