Κόμματα Τελευταία Νέα

Θ. Τζήμερος: Αλλάξτε τους κανόνες εμπλοκής

 

Όταν ένα αυτοκίνητο δεν σταματάει στο σήμα των αστυνομικών, αλλά εμβολίζει το περιπολικό και διαφεύγει, κινούμενο μάλιστα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τι πρέπει να κάνουν οι αστυνομικοί;

Με τους υπάρχοντες κανόνες εμπλοκής, τίποτε! Το αποτέλεσμα το είδαμε, ακόμα μία φορά. Ένας 46χρονος νεκρός, μια οικογένεια ορφανή, αλλά και πέντε ακόμα νεκροί από το αυτοκίνητο των παραβατικών.

Αν οι αστυνομικοί είχαν γαζώσει τα λάστιχα του δουλεμπορικού, όλοι θα ζούσαν. Δεν το έκαναν, διότι η πολιτεία τους το απαγορεύει. Είναι επομένως απαραίτητη ανάγκη να αλλάξουν οι κανόνες εμπλοκής και να δοθεί στην αστυνομία η δυνατότητα να σταματάει τους εγκληματίες με όποιον τρόπο κρίνει πρόσφορο, πριν να συμβεί η τραγωδία. 

Εάν, επίσης, οι δουλέμποροι ήξεραν ότι θα συλληφθούν οπωσδήποτε, θα σκεφτόντουσαν πολύ πριν πατήσουν γκάζι και εμβολίσουν το περιπολικό. Εάν οι λαθροεισβολείς ήξεραν ότι θα συλληφθούν και θα απελαθούν οπωσδήποτε, θα σκεφτόντουσαν πολύ πριν αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του κυκλώματος των δουλεμπόρων. 

Η Εθνική Δημιουργία υποστηρίζει πως οι αστυνομικοί θα πρέπει, αφού πάρουν την κατάλληλη εκπαίδευση και φέρουν κάμερες στην στολές τους, να χειρίζονται κάθε παραβατική συμπεριφορά με τελεσφόρο τρόπο, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα είτε αθώα, είτε ένοχα. Με τους υπάρχοντες κανόνες εμπλοκής, οι αστυνομικοί είναι απλώς παρατηρητές στην εγκληματικότητα, ενώ συχνά είναι και οι ίδιοι θύματα. 

Αν ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται να «σαρώσει» τις παθογένειες του Δημοσίου, ας ξεκινήσει αλλάζοντας τους κανόνες εμπλοκής. Μπορεί να το κάνει και τώρα. Έχει ισχυρή εντολή από το 2019.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ είναι ο συνασπισμός της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ του Θάνου Τζήμερου και της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ του Φαήλου Κρανιδιώτη, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε, στις επόμενες εκλογές, ο φιλελεύθερος πατριωτισμός να αποκτήσει θεσμική παρουσία στη Βουλή και να προωθήσει ουσιαστικές, δομικές μεταρρυθμίσεις.

Δείτε περισσότερα στον ιστοχώρο του συνασπισμού www.ethnikidimiourgia.gr
#ΕθνικήΔημιουργία
#φιλελεύθεροι
#μεταρρυθμιστές
#πατριώτες

Σχετικά Άρθρα