Κύριο ΘέμαΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Σπύρος Τσιλιγγίρης: Εφοδιάζονται με 36.000 διαδραστικούς πίνακες Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Ξεκίνησε η παράδοση στα σχολεία της χώρας των πρώτων από τους 36.000 διαδραστικούς πίνακες  με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με 150 εκατ. ευρώ και αποτελεί άλλη μια απόδειξη της αξιοποίησής του για την Ελλάδα που βγαίνει μπροστά. Σύμφωνα με τον Βουλευτή Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη πρόκειται για ένα καινούριο εργαλείο που δίνει στον εκπαιδευτικό τη δυνατότητα να διαμορφώνει τον τρόπο διδασκαλίας των μαθητών.

  • Σημειώνεται ότι την παράδοση και εγκατάσταση του διαδραστικού εξοπλισμού συμπληρώνει έργο στοχευμένης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, έργο δημιουργίας ψηφιακού – διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου, και έργο υποστήριξης -helpdesk- για την συνεχή και αποτελεσματική υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας.
  • Τα διαδραστικά συστήματα αποτελούνται από διαδραστικό πίνακα – οθόνη, ηλεκτρονικό υπολογιστή, ειδικό λογισμικό, υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και σχέδια μαθημάτων με δυνατότητα εμπλουτισμού.

Η νέα αυτή δράση περιλαμβάνεται στο ευρύτερο, συνεκτικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει και υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, που περιλαμβάνει πρωτοβουλίες όπως η παράδοση 177.000 σετ ρομποτικής σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας, η οποία ξεκίνησε επίσης, την περασμένη εβδομάδα, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τα Νέα Προγράμματα Σπουδών και πλήθος λοιπών δράσεων για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Σχετικά Άρθρα