fbpx
ΡοδόπηΤελευταία Νέα

1η Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών ΑΜΘ στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (φωτογραφίες+ video)

Μαίρη Δαληκριάδου

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής την 1η Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών  με τίτλο: «Τήν ψυχωφελῆ πληρώσαντες Τεσσαρακοστήν…», το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 στις η ώρα 7 το βράδυ.  Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της ΜτΧΕ Χαριλάου Ταλιαδώρου και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονας, εκπρόσωποι του Στρατού και της πολιτείας και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση ερμηνεύτηκαν Ύμνοι από την Υμνολογία του Τριωδίου και της Μεγάλης Εβδομάδος και θα συμμετείχαν οι χορωδίες: Ο Βυζαντινός χορός « Οι Δομέστικοι της Δράμας», ο Βυζαντινός Χορός της Ι.Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ο Βυζαντινός Χορός «Συνηχούντες» της Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως, η χορωδία του Ιεροψαλτικού Συλλόγου «Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης» της Ι.Μ. Ξάνθης & Περιθεωρίου, η παιδική χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, η χορωδία του Ιεροψαλτικού Συλλόγου της Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, η χορωδία Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως, η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ.  Μαρωνείας και Κομοτηνής.

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/1020944862611537

Σχετικά Άρθρα