Οικολογία Τελευταία Νέα

Φυσικό Αέριο στην Ξάνθη: 10 ερωτήσεις – 10 απαντήσεις για τη διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ

  1. Ενδιαφέρομαι να συνδεθώ με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ. Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω;

Επισκέπτεστε την επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΔΑ(deda.gr/map/)και επιλέγετε «Έλεγχος Διαθεσιμότητας». Καταχωρείτε την ακριβή διεύθυνσή σας και τα στοιχεία που ζητούνται. Επιλέγετε υποβολή. Αμέσως μετά εμφανίζεται ένα μήνυμα το οποίο σας ενημερώνει εάν είστε εντός ή εκτός του δικτύου της ΔΕΔΑ.

  • Εάν είμαι εντός του δικτύου,πώς μπορώ να κάνω αίτηση σύνδεσης;

Εάν είστε εντός δικτύου, θα λάβετε ένα email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει με έναν μοναδικό κωδικό για να μπορέσετε να συνδεθείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myDEDA και να διαχειριστείτε την αίτηση σας ηλεκτρονικά.

  • Εάν είμαι εκτός δικτύου, θα ενημερωθώ όταν η διεύθυνσητου ακινήτου μου ενταχθεί στο δίκτυο;

Ναι. Εάνεπιλέξετε το πεδίο «Συμφωνώ να λάβω ενημέρωση όταν θα καταστεί εφικτή η σύνδεση του ακινήτου μου με φυσικό αέριο», τότε η διεύθυνσή σας θα προστεθεί στις οδούς με εκδήλωση ενδιαφέροντος και θα ληφθεί υπόψη για την μελλοντική επέκταση του δικτύου της ΔΕΔΑ. Μόλιςτο ακίνητό σας ενταχθεί στον προγραμματισμό επεκτάσεων δικτύου, θα ενημερωθείτε από εκπρόσωπο της εταιρείας μας.

  • Πού μπορώ να δω τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αίτηση σύνδεσης;

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΔΑ www.deda.gr, στο πεδίο «Πελάτες» μπορείτε να δείτε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ανάλογα με την κατηγορία που ανήκετε (οικιακοί, εμπορικοί, βιομηχανικοί καταναλωτές, δημόσιοι οργανισμοί). Για όλους τους οικιακούς πελάτες είναι απαραίτητο να προσκομιστούν φωτοτυπία ταυτότητας και υπεύθυνη δήλωση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου.

  • Μετά την υποβολή των στοιχείων και των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την αίτηση σύνδεσης, ποια διαδικασία ακολουθεί;

Μετά τη σωστή υποβολή των στοιχείων και των δικαιολογητικών,  ακολουθεί η αυτοψία του ακινήτου για να οριστεί η θέση του μετρητή και η υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης, ώστε να κατασκευαστεί και να ενεργοποιηθεί η παροχή. 

  • Εάν έχω κάνει λάθος κατά την υποβολή των στοιχείων, πως θα ενημερωθώ;

Θα σας σταλεί μήνυμα στην πλατφόρμαmyDEDA και στο προσωπικό σας email ώστε να προχωρήσετε στις αναγκαίες διορθώσεις.

  • Μπορώ να υπογράψω τη σύμβαση εάν δεν είμαι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου;

Θα πρέπει να έχετε εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου για την υπογραφή της σύμβασης και κατά την  υποβολή της αίτησηςνα καταγράψετε σωστά τα στοιχεία του ιδιοκτήτη.

  • Μέχρι πότε είναι δωρεάν τα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο διανομής της ΔΕΔΑ;

Η ΔΕΔΑ παρέχει 100% έκπτωση επί των τελών σύνδεσης για οικιακούς καταναλωτές (κεντρική και αυτόνομη θέρμανση) και εμπορικές επιχειρήσεις ή επαγγελματίες (εκτός βιομηχανιών). Μοναδική προϋπόθεση για να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι την έκπτωση αυτή είναι η έγκαιρη ενεργοποίηση της σύνδεσής τους από την κατασκευή της παροχής.

  • Μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου, αλλά να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον λέβητα πετρελαίου;

Μετά την  ολοκλήρωση της κατασκευής της παροχής  , ο καταναλωτής πρέπει να ενεργοποιήσει την σύνδεση εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος που ορίζει η σύμβαση.   Εάν δεν τηρηθεί η προθεσμία ενεργοποίησης,τότε οι καταναλωτές χρεώνονται με τα τέλη σύνδεσης.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το φυσικό αέριο παραμένειανταγωνιστικότεροσε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, ενώ μεταξύ των πλεονεκτημάτων του  περιλαμβάνονται η ενιαία και ποιοτική θέρμανση σε όλους τους χώρους χρήσης,η δυνατότητα για ζεστό νερό οποιαδήποτε στιγμή, γρηγορότερο μαγείρεμα,  το χαμηλό κόστος συντήρησης του λέβητα  και ο πλήρης έλεγχος της ποσότητας φυσικού αερίου που  καταναλώνεται.

  1. Εκτός από την επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΔΑ, υπάρχει κάποιος τηλεφωνικός αριθμός της εταιρείας στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι της Ξάνθης;

Για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν απορίες, οι κάτοικοι της Ξάνθηςπου ενδιαφέρονται να συνδεθούν με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου μπορούν να απευθύνονται στο υποκατάστημα της ΔΕΔΑ στην πόλη (Βενιζέλου και 4ης Οκτωβρίου, Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2541 306 848 – 925, Ωράριο Λειτουργίας:  Δευτέρα έως Σάββατο: 09:30 – 14:30)

Τα 5 βήματαγια την ενεργοποίηση της σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ

Οι ενδιαφερόμενοι των οποίων τα ακίνητα βρίσκονται εντός του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, μπορούν να ακολουθήσουν τα ακόλουθα 5 βήματα για τη σύνδεσή τους:

Βήμα 1: Μπείτε στο deda.gr/map/, συμπληρώστε τα στοιχεία σας & ελέγξτε τη διαθεσιμότητα δικτύου στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε εντός δικτύου, θα λάβετε ένα επιβεβαιωτικό email με κωδικούς σύνδεσης στο myΔΕΔΑ.

Βήμα 2: Μπείτε στο my.deda.gr και ολοκληρώστε την αίτησή σας. Μετά τη σύνδεσή σας στην πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε στο μενού επιλογών «οδηγό χρήσης» με όλα τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Βήμα 3: Αφού ολοκληρώσετε τα βήματα 1 & 2, η ΔΕΔΑ θα πραγματοποιήσει αυτοψία για να καθοριστεί η θέση του μετρητή σε συνεννόηση με τον πελάτη και θα σας στείλει τη σύμβαση σύνδεσης. Μετά την υπογραφή της σύμβασης θα τοποθετήσει τον μετρητή σας με όσα ορίζονται σε αυτή.

Βήμα 4: Υποβάλλετε τη μελέτη εσωτερικής εγκατάστασης και υπογράψτε σύμβαση με τον πάροχο φυσικού αερίου της επιλογής σας.

Βήμα 5: Υποβάλλετε αίτημα αυτοψίας εσωτερικής εγκατάστασης και εμείς θα ενεργοποιήσουμε τη σύνδεσή σας.

Για άμεση σύνδεση με το Φυσικό Αέριο ελάτε στο Φυσικό Αέριο Ξάνθης – Σταύρος Καρυπίδης – Επίσημος Συνεργάτης του Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρία Ενέργειας

Αναλαμβάνουμε

1. Αίτηση σύνδεσης

2. Μελέτη εσωτερικής Εγκατάστασης Φυσικού Αερίου

3. Κατασκευή της παροχής από τον μετρητή μέχρι το διαμέρισμά σας

4. Εγκατάσταση λέβητα σύνδεση με τα καλοριφέρ σας και διαδικασία ενεργοποίησης

5. Επιλογή προγράμματος Φυσικού Αερίου

Για να σας εξυπηρετήσουμε, καλέστε μας στο τηλ. 2541600699 ή 6947267737 ή στείλτε εδώ PM με τα στοιχεία σας και ένας εκπρόσωπός μας θα σας καλέσει άμεσα.

Περισσότερες πληροφορίες Φυσικό Αέριο Ξάνθης

Σταύρος Καρυπίδης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ,

Επίσημος Συνεργάτης για την Ξάνθη Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρία Ενέργειας.

Γραφείο Ελπίδος 9 (έναντι Public) – Εργοτάξιο 1o χλμ Ξάνθης – Καβάλας

Τηλ. 2541600699 – 6947267737.

Σχετικά Άρθρα