Κοινωνία Τελευταία Νέα

Τελετή ορκωμοσίας των νέων οπλιτών της 2023Β ΕΣΣΟ στο Πετροχώρι Ξάνθης

Η τελετή  πραγματοποιήθηκε παρουσία των θρησκευτικών και αυτοδιοικητικών αρχών καθώς επίσης και συγγενών των Οπλιτών

Με κάθε επισημότητα και σε ένα κατάμεστο από κόσμο, γονείς, συγγενείς και φίλους των νεοσυλλέκτων οπλιτών, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο  ΥΠΙΑΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ στο Πετροχώρι Ξάνθης, η τελετή ορκωμοσίας των νέων οπλιτών της 2023Β ΕΣΣΟ.

Παναγιώτης Αμβροσιάδης: Η θητεία στο Στρατό είναι για όλους πολύ μεγάλη τιμή και υποχρέωση. Είναι η μεγαλύτερη προσφορά για την Πατρίδα και τους απανταχού Έλληνες.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τους νέους Στρατιώτες μας, για τις οικογένειές τους και για τον Ελληνικό Στρατό. Αισθανόμαστε βαθιά περηφάνια γιατί μετά τη σημερινή ορκωμοσία υποδέχεστε στις τάξεις του μια νέα σειρά στρατευμένων νέων μας που όπως έχουμε δει στο βλέμμα και στο παράστημά τους, με αίσθημα ευθύνης και με αίσθημα προσφοράς προς την πατρίδα, αναλαμβάνουν από τη Δευτέρα υπηρεσία στις μάχιμες μονάδες του Ελληνικού Στρατού».

Από μαθητές, υπεύθυνοι άνδρες.

«Αυτό το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας είναι αυτό που επιτρέπει στο Κράτος , στους Θεσμούς να λειτουργούν αλλά και στην πολιτική ηγεσία να διεκδικεί το δίκαιο.

Η υπηρεσία των νεοσύλλεκτων οπλιτών  προς την πατρίδα είναι η καλύτερη αναφορά που μπορεί να υπάρξει στο βιογραφικό τους σημείωμα .

Ύψιστη τιμή η θητεία.

Η θητεία στο Στρατό είναι για όλους πολύ μεγάλη τιμή και υποχρέωση. Είναι η μεγαλύτερη προσφορά για την Πατρίδα και τους απανταχού Έλληνες. Υπηρετούμε μια χώρα με μακραίωνη ιστορία, κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού και έναν λαό που έμαθε να ζει ελεύθερος. Να είστε υπερήφανοι για τη δυνατότητα που σας δίνεται να υπερασπίσετε το σημαντικότερο αγαθό του ανθρώπου, την ελευθερία.

Παναγιώτης Αμβροσιάδης

Σχετικά Άρθρα