Κύριο ΘέμαΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

“Ξεδόντιασμα” Τσιτιρίδη από τον Βασίλη Τσολακίδη: Ο Δήμαρχος πρέπει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών και όχι των εργολάβων!!! (βίντεο)

Το θέμα έχει δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα ενώ κατατέθηκε και ερώτηση στη βουλή από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Πιο συγκεκριμένα  για το έργο  με τίτλο “Τοπικές παρεμβάσεις αντικατάστασης αγωγού ύδρευσης νοτίων διαμερισμάτων Δήμου Αβδήρων”  που  υλοποιείται από τη ΔΕΥΑΑ είχε διενεργηθεί διαγωνισμός  το 2019 και είχε βρεθεί μειοδότης που προσέφερε  μεγάλη έκπτωση επί του προϋπολογισμού του έργου (54,37%) . Όπως προκύπτει από τα πρακτικά των συνεδριάσεων της οικονομικής επιτροπής και  λόγω της καθυστέρησης διορισμού αρχαιολόγου από την εφορεία αρχαιοτήτων, η ανάδοχος εταιρία αιτήθηκε τη διάλυση της σύμβασης και η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την διάλυσή της. Το συγκεκριμένο  έργο επαναδημοπρατήθηκε το 2022 αλλά  σύμφωνα με τα όσα αναφέρει και η ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης υπήρξε  μεγάλη  απόκλιση της νέας προσφοράς του μειοδότη σε σχέση με 3 χρόνια πριν, η οποία είναι διπλάσια και αγγίζει το ποσό του 1.300.000€.

Όπως εξηγεί ο κ. Βασίλης Τσολακίδης, μιλώντας για το θέμα στο xanthinews.gr, ο ρόλος του Δημάρχου είναι να πιέζει τις υπηρεσίες να διευθετούν όλα τα θέματα  που προκύπτουν και υποχρέωσή του είναι να προβαίνει  στις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρεί  εύρυθμα η εργολαβία. Αντιθέτως,  όπως υποστηρίζει ο κ. Τσολακίδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης ακύρωσε τη διαδικασία του διαγωνισμού,  με αστείες δικαιολογίες,  και επαναδημοπράτησε το έργο το οποίο και κατοχυρώθηκε σε  μειοδότη – ανάδοχο με έκπτωση αυτή τη φορά 6,41% .

Αντιλαμβάνεστε ότι η διάφορα είναι 1.300.000€ το οποίο είναι ένα τεράστιο ποσό και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο ο Δήμαρχος

Αναφερόμενος στο άρθρο για τη λειτουργία ενός σωστού δημάρχου ο κ. Τσολακίδης δήλωσε μεταξύ άλλων πως  «….ο Δήμαρχος πρέπει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών και όχι των εργολάβων και όταν υπάρχει δόλος ή βαριά αμέλεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος..» και πρόσθεσε τέλος πως θεωρεί ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και ίσως  θα έπρεπε και οι αρχές να κινηθούν για να γίνει μία περαιτέρω έρευνα.

Σχετικά Άρθρα