Κοινωνία Τελευταία Νέα

Σπύρος Τσιλιγγίρης: Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος «Βιομηχανικά Διδακτορικά»

Όπως μας ενημερώνει ο Βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης ξεκινά την σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου η ηλεκτρονική υποβολή  αιτήσεων χρηματοδότησης για τη συμμετοχή  στο πρόγραμμα «Βιομηχανικά Διδακτορικά», που υλοποιείται  από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

  • Στόχος είναι η δημιουργία ισχυρών και γόνιμων δεσμών ανάμεσα στον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό – βιομηχανικό χώρο, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους τους συνεργαζόμενους φορείς.  Στοχεύει επίσης στην επίλυση προβλημάτων στον παραγωγικό τομέα μέσα από την εστιασμένη βιομηχανική έρευνα, καθώς και στην αντίστοιχη μεταφορά τεχνογνωσίας από τα ελληνικά Πανεπιστήμια στις επιχειρήσεις, με σκοπό την προώθηση της καινοτομίας.
  • Δικαιούχοι είναι τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις – Βιομηχανίες. Τα ΑΕΙ καλούνται, σε συνεργασία με Επιχειρήσεις – Βιομηχανίες, να υποβάλουν προτάσεις, με στόχο την από κοινού -με έναν υποψήφιο/α Διδάκτορα- υλοποίηση ενός «Βιομηχανικού Διδακτορικού».

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU και, ειδικότερα, της Δράσης «Στρατηγική για την αριστεία και την καινοτομία στα Πανεπιστήμια».

Σχετικά Άρθρα